Απειλεί κατοικίες το ρέμα στο Ζεφύρι

To ορμητικό ρεύμα διείσδυσε από την πίσω πλευρά του τοιχείου, αναγκάζοντάς το να πάρει κλίση. Η διάβρωση του δρόμου είναι εμφανής κι αν συνεχιστεί η καταιγίδα μπορεί να φτάσει μέχρι τα σπίτια. Στις φωτό διακρίνονται ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φωτεινή Γιαννοπούλου, Θανάσης Σχίζας και Κυριάκος Χατζηλέρης κι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Γιάννης Μαυροειδάκος  
Σε σοβαρό κίνδυνο βρίσκονται περίπου δέκα κτίρια στο Ζεφύρι, λόγω υποχώρησης του τοιχείου αντιστήριξης του ρέματος της Εσχατιάς. Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Φεβρουαρίου τα ορμητικά νερά της καταιγίδας διείσδυσαν, σε μια καμπή του ρέματος, πίσω από το τσιμεντένιο τοιχείο αντιστήριξης, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν ρήγματα και να διαβρώσουν, ταυτόχρονα, ένα μεγάλο μέρος του δρόμου. Από την εξέλιξη αυτή η κοίτη του ρέματος διαπλατύνθηκε έως και δύο μέτρα περιορίζοντας την απόσταση από τα θεμέλια των παραρεματίων κτιρίων, τα οποία βρίσκονται, πλέον σε κίνδυνο. Κι αυτό γιατί αν συνεχισθούν με την ίδια ένταση οι βροχοπτώσεις, είναι βέβαιο ότι η διάβρωση θα γίνει μεγαλύτερη, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από αυτά. Η όλη κατάσταση θα εκτιμηθεί με το πρώτο φως της ημέρας, από μηχανικούς της ΕΥΔΑΠ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Πάντως είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθούν επείγουσες τεχνικές παρεμβάσεις, με σκοπό τον έλεγχο της κοίτης του ρέματος και την προστασία των παραρεμάτιων κατοικιών. Εκτιμάται ακόμα ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί το έργο διευθέτησης του ρέματος που έχει αρχίσει από το Δήμο Ιλίου με κατεύθυνση προς το Καματερό και το Ζεφύρι. Από πλευράς του Δήμου Φυλής λήφθηκαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, με αποκλεισμό του τμήματος του δρόμου που έχει καταρεύσει. Στο συγκεκριμένο σημείο έσπευσαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ραφτέλης, η πρώην Δημαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Σχίζας κι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου, Γιάννης Μαυροειδάκος.

3 σχόλια: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΛΤΟΖΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΤΟ ΡΕΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ (ΚΑΜΑΤΕΡΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΦΥΡΙ.ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ).
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΛΤΟΖΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΤΟ ΡΕΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ (ΚΑΜΑΤΕΡΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΦΥΡΙ.ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ).
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

    8 Φεβρουαρίου 2013 - 12:20 μ.μ.

    A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΛΤΟΖΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΤΟ ΡΕΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ (ΚΑΜΑΤΕΡΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΦΥΡΙ.ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ).
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

    8 Φεβρουαρίου 2013 - 12:20 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή