"Μπράβο Θεέ πάρε την ΠΑΕ", στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

 

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια κι αυτό επαληθεύτηκε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων, που συνήλθε, για πολλοστή φορά το μεσημέρι της Τετάρτης, 24 Ιουλίου. Η αβεβαιότητα προκάλεσε εκνευρισμό, με αποτέλεσμα να έρθουν, παραλίγο, στα χέρια δύο επώνυμοι εργαζόμενοι. Ευτυχώς επικράτησε ψυχραιμία, αλλά η ένταση στην αίθουσα ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές, κάτι που σημαίνει ότι τα αποθέματα της υπομονής των εργαζομένων εξαντλούνται. 
Στο δια ταύτα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, να συνεχισθούν οι καθημερινές τετράωρες στάσεις εργασίας μέχρι την προσεχή Τρίτη, 30 Ιουλίου, οπότε θα συνέλθει, εκ νέου η Γενική Συνέλευση, με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση, καθώς η συγκεκριμένη ημερομηνία φαίνεται ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή, ακόμα και για την πλειοψηφία του σωματείου, που έχει υιοθετήσει μια μετριοπαθή τακτική. Μέχρι τότε, σύμφωνα με την απόφαση θα εντατικοποιηθεί η καμπάνια ενημέρωσης όλων των εργαζομένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τις εξελίξεις και προς την κατεύθυνση αυτή θα ζητηθεί η έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τις εξελίξεις στο θέμα της μισθοδοσίας και τη χάραξη γραμμής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.




Από την πλευρά της η μειοψηφία που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ ζήτησε σκλήρυνση της στάσης των εργαζομένων, με απεργία διαρκείας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Ειδικότερα ο Γιάννης Παπαπαναής πρότεινε απεργία με κλείσιμο του Δήμου του ΚΕΝΕ και του εργοταξίου και περιφρούρηση των κινητοποιήσεων, ενώ ο Στάθης Βλάχος ζήτησε γενική απεργία, με την επιδίωξη κοινωνικής συμμαχίας μέσα από την ενημέρωση του κόσμου και την στήριξη Σωματείων της περιοχής, επισημαίνοντας ότι κάθε απεργία έχει το κόστος της.



Ο Ηλίας Κανελλόπουλος πρόσθεσε ότι η κήρυξη γενικής απεργίας είναι αναπόφευκτη, καθώς, πέραν των άλλων, τα καύσιμα για τα απορριμματοφόρα τελειώνουν. Γεγονός είναι ότι κερδίζει καθημερινά έδαφος η πρόταση για απεργία διαρκείας, καθώς ακόμα και η πλειοψηφία του σωματείου αναγνωρίζει ότι τα περιθώρια εξαντλούνται, καθώς η διοίκηση του Δήμου δεν έχει πρόταση για την εξεύρεση λύσης κι όπως είναι φυσικό δεν θέλει, σε καμιά περίπτωση, να χρεωθεί την ανεπάρκειά της, έστω κι αν τη θέλει στο πλευρό του σωματείου, ενόψει της λαίλαπας που αναμένεται να ξεσπάσει στις εργασιακές σχέσεις, εξαιτίας του μνημονίου, το φθινόπωρο. Όσον αφορά στη διοίκηση του Δήμου έλαμψε και πάλι διά της απουσίας της. Δεν έδωσε το παρών στη Γενική Συνέλευση, ενώ φαίνεται ότι και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Βασίλης Ταταρόπουλος, κάηκε στο χυλό και φυσάει το γιαούρτι. Αυτή τη φορά δεν μπήκε στον πειρασμό να αναλάβει την παραμικρή δέσμευση, όπως ανέφερε στη Γενική Συνέλευση, ο Πρόεδρος Ανδρέας Σπυρόπουλος. Αλλά ενώ η διοίκηση εξαφανίστηκε, βρέθηκε, ως από μηχανής Θεός, ο Ταμίας του Δήμου Κώστας Μπράβος, για να δώσει θάρρος κι ελπίδα στους εργαζομένους, παρόλο που μερικοί από αυτούς δε δίστασαν να χαρακτηρίσουν την παρέμβασή του προβοκατόρικη. Με τον αέρα του αρχαιότερου εργαζομένου και το θάρρος κασκαντέρ ο Κώστας Μπράβος «τρέλανε» τους συναδέλφους του ανακοινώνοντας ότι είδε, προσωπικά, το Περιφερειάρχη κι ότι το θέμα θα έχει λυθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, με την καταβολή 7 εκατ. ευρώ στο Δήμο. Κι έφυγε από το βήμα με ένα δυναμικό φινάλε που έφερε στα χείλη όλων το σύνθημα «Μπράβο Θεέ, πάρε την ΠΑΕ», δηλαδή το Δήμο. 
Δείτε την επωδό της ομιλίας του Kώστα Μπράβου:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου