Η ομιλία του Δημάρχου Φυλής για τα σκουπίδια στον ΕΔΣΝΑ


Εγκαινιάσθηκε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός της Ζωφριάς

Tον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος της Αγίας Σωτήρας και παρευρέθηκαν μέλη της Δημοτικής Αρχής,  τοπικοί παράγοντες και οι οικογένειες των παιδιών
Mε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας τα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού της Ζωφριάς. Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων, Κώστας Παπαϊωάννου τόνισε ότι το έργο θα συμβάλει στην υπόθεση της απορρόφησης όλων των παιδιών της πόλης και πρόσθεσε ότι στον τομέα του πραγματοποιείται, με τη συμπαράσταση του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του προσωπικού, ένα σημαντικό παιδαγωγικό έργο. Πρόσθεσε ακόμα ότι σύντομα θα λειτουργήσει ένας ακόμα Παιδικός Σταθμός στη Ζωφριά, λύνοντας, οριστικά, τα προβλήματα της συνοικίας. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη και η τελετή του Αγιασμού. Κορυφαία στιγμή των εγκαινίων το κόψιμο της κορδέλας από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών και η ξενάγηση των παρευρεθέντων στους καλαίσθητους, άνετους και λειτουργικούς χώρους του νέου βρεφονηπιακού Σταθμού. Με τη λειτουργία του αναμένεται να λυθούν πολλά προβλήματα, καθώς δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ περίπου 180 παιδιά. Τώρα τα 120 από αυτά θα φιλοξενηθούν στο νέο βρεφονηπιακό σταθμό και τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν στους υπόλοιπους σταθμούς, δίνοντας λύση στο δύσκολο αυτό σταυρόλεξο. Δείτε τους χώρους του νέου βρεφονηπιακού Σταθμού:

 

Στις πλάτες των προκατόχων του έριξε ο Μπουραΐμης την ευθύνη για τα χρέη του Δήμου

Να ρίξει στις πλάτες των προκατόχων του, (Νίκου Παπαδήμα-Βαγγέλη Χριστοφιλάκη-Χρήστου Παππού), τις ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου Φυλής, εξαιτίας του οποίου έχει απόλυτη ανάγκη για την επιβίωσή του, τα αντισταθμιστικά οφέλη, επιχείρησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης. 
Μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), όχι μόνο αποσιώπησε ότι κι ο ίδιος, ως Δήμαρχος Φυλής σώρευσε στον Καλλικρατικό Δήμο ένα δυσθεώρητο, για το μέγεθος της Χασιάς και για τα τεράστια έσοδά της από τη Χωματερή, χρέος αλλά τόλμησε να κατηγορήσει για συνενοχή την τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν με τις ευλογίες της.
Παριστάνοντας την αθώα περιστερά, ο Δήμαρχος Φυλής έδωσε την εικόνα ενός …βασανισμένου ανθρώπου που ταλαιπωρείται, άδικα, από λάθη άλλων. «Λησμονώντας», βέβαια, ότι με τη στήριξη του πρώην Δημάρχου Άνω Λιοσίων Νίκου Παπαδήμα επικράτησε, το 1998, του Νίκου Λιάκου στη Φυλή, και κατέλαβε το αξίωμα του Δημάρχου. Τουλάχιστον αξιώθηκε να αναφέρει τις διαχρονικές παλινωδίες Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων και να τονίσει ότι σε περίπτωση περικοπής των αντισταθμιστικών, η Πολιτεία θα πρέπει να δεχθεί την παύση πληρωμών του Δήμου Φυλής, εξαιτίας της κατάρρευσης των οικονομικών του. Διευκρίνισε ακόμα ότι ο Δήμος Φυλής διεκδικεί τα αντισταθμιστικά που του οφείλονται από τον ΕΔΣΝΑ μέχρι το τέλος του 2014 κι ότι αντιτίθεται στην εγκατάσταση των δύο εργοστασίων στην περιοχή, τονίζοντας ότι αναμένει την ετυμηγορία των δικαστηρίων.
Μόνο που ξέχασε να αναφέρει τις κορώνες περί παλαϊκού αγώνα, σε περίπτωση που τα δικαστήρια δεν τον δικαιώσουν. Τέλος επανέλαβε τη γνωστή θέση του ότι το βάρος του Δήμου Φυλής πέφτει στην αποκατάσταση της Χωματερής, τονίζοντας ότι τα έργα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους κι ότι ο Δήμος Φυλής δεν επιδιώκει να είναι, κατ’ ανάγκην, ο φορέας κατασκευής των έργων.  

Νέα προσωρινή ανάσα στους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής

Η κρισιμότητα του θέματος έφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ
 το Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, τους Αντιδημάρχους Νίκο Λιόση,
Βασίλη Γεωργιάδη, Γιώργο Ραφτέλη και Αριστείδη Μπρέμπο,
το Γενικό Γραμματέα Βασίλη Ταταρόπουλο, το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Μανωλά,
τον έμπειρο νομικό Θρασύβουλο Κάρλο και φυσικά
τους εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων
Συνεχίστηκε και το πρωί της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, το μαρτύριο της σταγόνας, στο οποίο υποβάλει τους εργαζομένους του Δήμου Φυλής ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός. 
Ο εύστοχος παραλληλισμός του κινέζικου βασανιστήριου, με την ασυνέπεια του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ) στην καταβολή των αντισταθμιστικών οφελών από τη λειτουργία της Χωματερής, ανήκει στο Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη και περιγράφει ανάγλυφα την κατάσταση, που έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, κατά δύο μήνες. 
Όμως, παρά το γεγονός ότι από τις 30 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός είχε δεσμευθεί ότι μετά τις διακοπές του Αυγούστου θα καθοριζόταν το ύψος των αντισταθμιστικών, με βάση τη Μελέτη Αναλυτικής Κοστολόγησης, δεν τήρησε τη δέσμευσή του. Ζήτησε αναβολή του θέματος για να εκφράσουν, πριν από τη λήψη της απόφασης, τις θέσεις τους οι Δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔΑ). Βέβαια αυτό έπρεπε, με βάση όσα είχε πει το καλοκαίρι, να είχε ήδη γίνει, αλλά οι καθυστερήσεις σε αυτή τη χώρα, είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση.
Τουλάχιστον , έδωσε, προσωρινά, λύση στο πρόβλημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ζητώντας από το Διοικητικό Συμβούλιο την έγκριση της καταβολής ποσού 8 εκατ. ευρώ, έναντι της οφειλής από αντισταθμιστικά και δεσμεύθηκε, πάλι, ότι θα συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο, το συντομότερο δυνατό, για να αποφασίσει, οριστικά, για το θέμα. Καθότι  με τα χρήματα αυτά η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές επαρκούν, μόλις και μετά βίας, μέχρι το τέλος Νοέμβρη...
Όσο για την πληρωμή των εργαζομένων, αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες, μπορεί να καταστεί δυνατή μέχρι την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις αισιόδοξες προβλέψεις. Οι οποίες, ως γνωστόν, δεν επαληθεύονται πάντα στο Δήμο Φυλής...

Eγκαινιάζεται τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου ο βρεφονηπιακός της Ζωφριάς

 

Μεγάλη Δευτέρα στην Περιφέρεια Αττικής για τα αντισταθμιστικά και ελιγμός Σγουρού για τις απαλλοτριώσεις στη Χωματερή

Aπό τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, της 30ης Ιουλίου, 2013
Από τις 7 το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσει στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής ο χορός των κρίσιμων για το Δήμο Φυλής αποφάσεων του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ). Συγκεκριμένα, στις 7 το πρωί θα συζητηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή τα θέματα που σχετίζονται με την καταβολή και το ύψος των αντισταθμιστικών και συγκεκριμένα: 
1. Ενημέρωση για τον καθορισμό της ετήσιας εισφοράς των Δήμων μελών του ΕΔΣΝΑ για τα έτη 2012 και 2013 (εισηγητής, προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Γκοντόρας).
2. Ενημέρωση για τον καθορισμό της ετήσιας εισφοράς των Δήμων μελών του ΕΔΣΝΑ για το έτος 2014 (εισηγητής, προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Γκοντόρας).
3. Ενημέρωση για την επιβολή αντισταθμιστικών οφελών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4164/2013 (εισηγητής, προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Γκοντόρας).
 

Αφού ληφθούν οι αποφάσεις για τα θέματα αυτά στη βάση της οικονομοτεχνικής μελέτης που έχει συντάξει ο ΕΔΣΝΑ, εν συνεχεία τα θέματα θα τεθούν στο 60 μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Περιφερειακούς Συμβούλους. Το ζήτημα είναι αν θα έχει απαρτία, καθώς απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/3 των μελών του. Μιλώντας στον ΦΥΛΑΡΧΟ ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νίκος Σαράντης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τα οικονομικά μεγέθη κι αν ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός εισηγηθεί τη μείωση του ποσού των αντισταθμιστικών προς το Δήμο Φυλής, από τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως που είναι σήμερα. Πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, τους οποίους μάλιστα είδε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου και τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. 


Πάντως από τη διατύπωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, φαίνεται ότι η ΠΕΔΑ δε συμμερίζεται την άποψη του Γιάννη Σγουρού ότι τα οικονομικά προβλήματα του ΕΔΣΝΑ είναι ανυπέρβλητα κι ότι δεν μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση. Κάτι που σημαίνει ότι δε θεωρεί βάσιμη την λογική της περικοπής των αντισταθμιστικών που δικαιούται ο Δήμος Φυλής. Στη σχετικά ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΑ αναφέρεται ότι:
 

Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ζήτησε, με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτέμβρη, να υπαχθεί στην Περιφέρεια Αττικής ο ΕΔΣΝΑ και πρόσθεσε ότι θα το συζητήσει με τους εργαζομένους και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ. Ειδικότερα, η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: 

"Την ίδια στιγμή τον διάλογο για την ένταξη του ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια Αττικής άνοιξε με πρότασή του σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός. Όπως τόνισε ο κ. Σγουρός αποτέλεσμα αυτής της «απορρόφησης» θα είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα και του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων στο Σύνδεσμο με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες και τους Δήμους υπηρεσιών. Η συμμετοχή των Δήμων στη Διοίκηση μπορεί να εξασφαλιστεί με σχήμα Διοικητικού Συμβουλίου με διατήρηση του τρόπου εκλογής που υπάρχει σήμερα. Η πρόταση του κ. Σγουρού θα συζητηθεί περαιτέρω σε προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με το Σωματείο των Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ προκειμένου να ακουστούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις." 

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι ζητάει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να δοθεί λύση στο θέμα των χρεών του ΕΔΣΝΑ, αλλά και στο κρίσιμο θέμα των απαλλοτριώσεων στη Χωματερή, όπου ο Δήμος Φυλής και οι άλλοι ιδιοκτήτες δεν έχουν αποζημιωθεί, παρόλο που οι ιδιοκτησίες τους έχουν ήδη μετατραπεί σε σκουπιδότοπους. Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που θέτει το θέμα των αποζημιώσεων ο Γιάννης Σγουρός, που ήταν εκείνος που είχε διαμαρτυρηθεί, to 2011, για το ύψος των τιμών απαλλοτρίωσης που επέβαλαν τα δικαστήρια, περιπλέκοντας την υπόθεση. Φαίνεται όμως ότι καθώς πλησιάζουν οι εκλογές κάνει ελιγμούς για να αποφύγει τη βέβαιη αποδοκιμασία των εκλογέων του Δήμου Φυλής. Να τι αναφέρει η ανακοίνωση για τα οικονομικά προβλήματα του ΕΔΣΝΑ και για τις απαλλοτριώσεις. 

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής που θέτουν σε κίνδυνο την απρόσκοπτη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου θα ζητήσει ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός. Όπως επεσήμανε ο κ. Σγουρός, οι προσπάθειες που έχει κάνει ο ΕΔΣΝΑ προς όλες τις Κυβερνήσεις και τους διατελέσαντες Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα διογκωμένα χρέη του παρελθόντος, να δοθεί λύση στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων, να ενταχθεί ο Σύνδεσμος στο μητρώο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, δεν έχουν εισακουστεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή η διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου να κρέμεται από ένα τεντωμένο σχοινί. Επίσης διακυβεύεται η βιωσιμότητα του φορέα που υλοποιεί εθνικής σημασίας έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και την οικονομία και την απασχόληση, με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικά και Ιδιωτικά Κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
«Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το να μας ακούσουν. Κληρονομήσαμε προβλήματα και αγωνιζόμαστε να δώσουμε λύσεις για το σήμερα και για το αύριο χωρίς καμία απολύτως υποστήριξη. Σηκώνουμε καθημερινά ένα βάρος που δεν μας αναλογεί. Εάν η Κεντρική Διοίκηση δεν συνειδητοποιήσει ότι τα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι θέμα μόνο ενός φορέα, τότε το μέλλον δεν προδιαγράφεται ευοίωνο» τόνισε σχετικά ο κ. Σγουρός.

Ενωτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη Χωματερή

ΠΕΤΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΙΡΒΙΛΗ
 
Ακόμη μια ηλιόλουστη μέρα που οι νοικοκυρές θα την απολάμβαναν αερίζοντας το σπίτι τους, απλώνοντας τα φρεσκοπλυμένα ρούχα τους, πίνοντας καφέ με την γειτόνισσα στη βεράντα . Όχι όμως στο Δήμο μας. Μυρίζει φριχτά.
Στο Δήμο της χωματερής, της εγκληματικότητας, της φτώχειας, της μιζέριας, των ανθρώπων που δεν χαμογελούν πια, των εργαζομένων στο Δήμο που έχουν εξαρτήσει τη ζωή τους σε αυτό που καταδικάζει τα παιδιά τους και όλους μας σε αργό θάνατο, τα σκουπίδια.
Σκουπιδάνθρωποι του Δήμου Φυλής επιτέλους ενωθείτε απέναντι στον κοινό εχθρό. Καταδικάστε την υποβάθμιση, την μιζέρια, την φτωχοποίηση, το έγκλημα που έχει συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια με την ανοχή όλων μας, πιστεύοντας τα ψεύτικα λόγια κάποιων που υποσχόντουσαν και υπόσχονται δουλειές και ανάπτυξη μέσω του καρκίνου. Ανάπτυξη και σκουπίδια είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. 
Απαιτήστε!! Ποιότητα ζωής. Το δικαίωμα να αναπνέουμε καθαρό αέρα. Το δικαίωμα για υγεία. Το δικαίωμα του παππού να πηγαίνει το εγγόνι στο πάρκο. Το δικαίωμα να περπατάμε χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας. 
Θεωρώ ότι η επίσκεψης της επιτροπής αναφορών της Ε.Ε. ήταν ένα κορυφαίο γεγονός για την περιοχή στο οποίο δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία. Δεν υπήρχε κινητοποίηση. Τραγικό λάθος των διοργανωτών που δεν ενημέρωσαν εγκαίρως τους Δημότες. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας απέδειξαν για ακόμη μια φορά την ασημαντότητα τους. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν, είναι να διδάσκουν δημοτικούς χορούς, να στήνουν πανηγυράκια και να ζητούν επιχορηγήσεις. Οι Δημοτικές παρατάξεις πιάστηκαν στον ύπνο ακόμη και η παράταξη που υποστηρίζω, που έστειλε μόνο τον αντιπρόσωπο μας, τον πρώην Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Σταμάτη Γιώργα. Ο νυν Δήμαρχος έλαμψε δια της απουσίας του. Δεν συζητώ για τον περιφερειάρχη που θεωρεί ότι για λόγους Δημοσίας υγείας πρέπει να δεχόμαστε τα σκουπίδια της Πελοποννήσου και της Μυκόνου όπως φαίνεται από κάποιες Δημοσιεύσεις. Σε λιγάκι, αν εμείς συνεχίσουμε τον ύπνο του δικαίου, θα φέρνουν για κάψιμο τα σκουπίδια όλης της Ελλάδας επικαλούμενοι πάλι λόγους Δημοσίας Υγείας. Η δική μας υγεία βλέπεις δεν είναι Δημόσια. Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ, στους βουλευτές του και τους τοπικούς εκπροσώπους του. 
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω την απραξία όλων μας, την μικροπολιτική των Δημοτικών παρατάξεων και των πολιτιστικών φορέων όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Τα μικρό-σωματίδια της καύσης κύριοι από τέτοιου μεγέθους εργοστάσια που σχεδιάζουν να κάνουν, θα μολύνουν τον αέρα του μισού λεκανοπέδιου. Και ο αέρας δεν στέκεται μόνο πάνω από την Φυλή. Παραμερίστε λοιπόν τις μικροδιαφορές και τις σκοπιμότητες που σας χωρίζουν φορείς των πόλεων της Δυτικής Αττικής. Συζητείστε και καλέστε σε ενωτικό συλλαλητήριο όλους τους Δημότες της Δυτικής Αττικής, για να δείξουμε με βροντερή φωνή την αντίθεση μας στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής μας. 

Διακοπές για δεκαέξι ηλικιωμένους στην Κρήτη

 

"Ντου"τσιγγάνων στη Χωματερή, για πλιάτσικο, σταματά τη λειτουργία της

Στο κλείσιμο της Χωματερής, από τον Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), οδήγησε το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου, η αθρόα είσοδος τσιγγάνων, για πλιάτσικο.
Με ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός επιρρίπτει στην Πολιτεία ευθύνες για το θέμα, τονίζοντας ότι έχει ενημερώσει, πολλές φορές, τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που προκαλεί η είσοδος και η παραμονή των ρακοσυλλεκτών στη Χωματερή. 
Ιδού η εικόνα στο μέτωπο ταφής των απορριμμάτων και το πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Περιφερειάρχη:


Ρακοσυλλέκτες καθιστούν επικίνδυνη τη λειτουργία της χωματερής

«ΛΑΒΕΤΕ  ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΩ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ
 Την παράνομη είσοδο ρακοσυλλεκτών  στη χωματερή καταγγέλλει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ο οποίος ζητά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης την λήψη άμεσων μέτρων καθώς όπως επισημαίνει κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων του Συνδέσμου αλλά και των ρακοσυλλεκτών. Ο κ. Σγουρός διαμηνύει πως αν δεν υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση θα αναγκαστεί να προχωρήσει στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Ιδού τι αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή δημιουργήθηκαν σήμερα, από νωρίς το πρωί, (27-09-2013) εξαιτίας της αθρόας εισόδου τρίτων στο ημερήσιο μέτωπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Με επιστολή του προς την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση που κοινοποιείται στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ζητά την λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη του χώρου καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζομένους του Συνδέσμου αλλά και για τα ίδια τα άτομα που εισέρχονται παράνομα στον χώρο. Το φαινόμενο της εισόδου τρίτων στον ΧΥΤΑ Φυλής με στόχο των προσπορισμό διάφορων υλικών είναι διαχρονικό. Παρά τις επανειλημμένες επιστολές και δημόσιες παρεμβάσεις του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ δεν έχει δοθεί οριστική λύση.   
 «Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα όλους τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που προκαλούν τα άτομα αυτά στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την παρουσία τους. Εάν δεν δοθεί λύση και δεν υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση σε όλη αυτή την παρανομία τότε είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε τον ΧΥΤΑ. Υγειονομική ταφή κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να γίνει» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.

Αεροπορική Εβδομάδα από 27 Σεπτεμβρίου στο Τατόι (http://www.athensflyingweek.gr/)


Έβγαλε στη …Συγγρού τους εργαζομένους ο Μπουραΐμης…

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων του Δήμου Φυλής, στη Λεωφόρο Συγγρού,
 έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, στις 30 Ιουλίου 2013
Στην αγοραία γλώσσα, το «βγήκε Συγγρού» σημαίνει ότι κάποιος ή κάποια εκδίδεται, επί χρήμασι, στη γνωστή λεωφόρο του αγοραίου έρωτα.. 
Ευτυχώς οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής δεν εκδόθηκαν στη Συγγρού, όπου τους οδήγησε, στις 30 Ιουλίου ΚΛΙΚ ΕΔΩ, ο Δήμαρχος Φυλής, παρόλο που είχαν τις αντικειμενικές προϋποθέσεις για να το κάνουν. Δηλαδή απόλυτη ανάγκη από χρήματα, λόγω μιας από τις πολλές καθυστερήσεις στη μισθοδοσία που σημειώθηκαν επί της θητείας του. Και θα τους αναγκάσει να πάνε και πάλι, στις 30 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, όπου θα συνεδριάσει το πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων. Ευτυχώς, μόνο τους συνδικαλιστές.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των τριών Δήμων οι οποίοι συγκρότησαν το Δήμο Φυλής, που οι εργαζόμενοι υποκαθιστούν τη Διοίκηση, για να εξασφαλίσουν το μισθό τους. Όσο για το Δήμαρχο, δεν ιδρώνει το αυτί του κι όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τη μακαριότητά του, αλλά απειλεί όσους, από δική του υπαιτιότητα, απεργούν. Άλλωστε από τη διαχρονική συμπεριφορά του απέναντι στους εργαζομένους προκύπτει το συμπέρασμα ότι τους θεωρεί, εσαεί, πολιτικούς του ομήρους. 
Γι αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίος ο τίτλος του ΦΥΛΑΡΧΟΥ «Τρίωρες στάσεις εργασίας με το βλέμμα στραμμένο στη Συγγρού» ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Με τον μεταφορικό αυτό τίτλο θέλησε να επισημάνει ότι ο Δήμαρχος Φυλής έχει οδηγήσει τους εργαζομένους στην απόλυτη ένδοια. Κι ότι όχι μόνο δε συναισθάνεται τα προβλήματά τους, αλλά τους χρησιμοποιεί, ενίοτε, για να ικανοποιήσει τα πολιτικά του γούστα. 
Ή και τα πολιτικά του βίτσια άμα λάχει… 

Τρίωρες στάσεις εργασίας με το βλέμμα στη Συγγρού…

Oι εργαζόμενοι τόνισαν ότι ο Δήμαρχος δεν μπαίνει, καν, στον κόπο
να τους εξηγήσει γιατί καθυστερεί η μισθοδοσία τους...
Mε τρίωρες στάσεις εργασίας, στο τέλος της βάρδιας, την Παρασκευή 27 και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Φυλής για την καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους. Η μειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με συνέχιση της απεργίας και καταλήψεις στους χώρους δουλειάς, αλλά η πρότασή της δεν έγινε δεκτή. 
Τώρα τα βλέμματα όλων στρέφονται στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), που έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και στην οποία θα παρευρεθούν τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης θα εκτιμηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, που θα συνεδριάσει, για το σκοπό αυτό, το πρωί της Τρίτης, 1 Οκτωβρίου κι αναλόγως θα αποφασισθεί αν θα συγκληθεί ή όχι η Γενική Συνέλευση. 
Εν τω μεταξύ η διοίκηση του Σωματείου θα επιδιώξει να συναντηθεί πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας στον ΕΔΣΝΑ, με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔΑ) και Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων, Νίκο Σαράντη. Σκοπός της συνάντησης είναι να τον ενημερώσει για τα προβλήματα των εργαζομένων και πληροφορηθεί τις θέσεις της ΠΕΔΑ για το θέμα των αντισταθμιστικών, από τα οποία εξαρτάται άμεσα η μισθοδοσία του Δήμου Φυλής.  

Λιτάνευση στο σκοτάδι και στη μιζέρια του Αη Γιάννη…

Το ιστορικό εκκλησάκι αναπαλαιώθηκε επί Δημαρχείας Παπαδήμα.
Ο σημερινός Δήμαρχος, παρόλο που ξεκίνησε από εκεί την προεκλογική εκστρατεία του 2010, δεν έχει κάνει το παραμικρό για την περιοχή...
Η πανήγυρη του Αη Γιάννη του Θεολόγου είναι πάντοτε γεγονός για τα Άνω Λιόσια, γιατί η ιστορική Ιερά Μονή δεσπόζει στις μνήμες των γηγενών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής κι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της. Γι αυτό και η προσέλευση του κόσμου στο διήμερο πανηγύρι (25 και 26 Σεπτεμβρίου) ήταν πραγματικά μεγάλη, παρόλο που ο εφημέριος Νικόλαος Κοτίνης δε συνηθίζει να το προπαγανδίζει ιδιαίτερα. Κορυφαία στιγμή η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, χωρίς τη Φιλαρμονική, σε μια γειτονιά σκοτεινή και υποβαθμισμένη που άξιζε καλύτερης τύχης, τουλάχιστον στο πανηγύρι της. Αυτό έπρεπε να έχουν συνειδητοποιήσει οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, που με επικεφαλής το Δήμαρχο έσπευσαν για ψηφοθηρία, ενόψει των εκλογών του επόμενου Μάη…
Αλλά που…
 
Δείτε στο βίντεο την εκκίνηση της λιτάνευσης:
 

Λατρεία για το Στάθη Ψάλτη στα Άνω Λιόσια

Ο Κώστας Σκαμαντζούρας είδε κόσμο στην Πλατεία κι ευκαιρίας δοθείσης είπε να πει δύο λόγια με το Στάθη Ψάλτη στο πλευρό του...
Λατρεία στο πρόσωπο του Στάθη Ψάλτη και δίψα για λίγο γέλιο χαρακτήρισε το κοινό των Άνω Λιοσίων που γέμισε ασφυκτικά την Πλατεία Ηρώων το βράδυ του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου, για να τον απολαύσει στην κωμωδία «ΕΛΛΑΣ-ΑΜΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ». Ο κωμικός αποθεώθηκε μετά το τέλος της παράστασης, αλλά δεν θα μάθαινε ποτέ που πέφτουν τα Άνω Λιόσια αν δεν έκανε το «νταραβέρι» ο δικός μας Χριστόφορος Ζήκας, ο οποίος και έπαιξε στην μοντέρνα αυτή εκδοχή της επιθεώρησης. Ο Χριστόφορος έχει τον τρόπο του με τη διοίκηση του Δήμου και πολύ καλά έπραξε γιατί και οι άνθρωποι της Τέχνης έχουν βιοτικές ανάγκες, όπως όλος ο κόσμος. Να αναφέρουμε ότι το σενάριο της παράστασης έγραψε ο γιος του Χριστόφορου Ζήκα, ηθοποιός και συγγραφέας, Θάνος Ζήκας, που όπως κι ο πατέρας του ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά με έδρα το Ζεφύρι.
Δείτε ένα απόσπασμα από την παράσταση με τον Χριστόφορο Ζήκα:  


Προεκλογικές υποσχέσεις Συμέλας στους τσιγγανόπληκτους της 4ης Συνοικίας…

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην 4η Συνοικία και τη δυσπιστία τους για τις προθέσεις της Δημοτιικής Αρχής
Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής θα αποτελέσει η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι τσιγγάνοι, διαβεβαίωσε τους κατοίκους της 4ης Συνοικίας Άνω Λιοσίων, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Συμέλα Καλανίδου. Αντιπροσωπεία της συνοικίας, με επικεφαλής το Σύλλογο παρενέβη, το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων κι εξέφρασε την αγανάκτησή της για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για αυξημένη παραβατικότητα, καταλήψεις σπιτιών από τσιγγάνους, όργιο αυθαίρετης δόμησης και πληθώρα υγειονομικών παραβάσεων και διαταράξεων κοινής ησυχίας που καθιστά το βίο τους αβίωτο. Άσκησαν, ακόμα, δριμύτατη κριτική στη Δημοτική Αρχή και ζήτησαν να ασκήσει πίεση στην Αστυνομία με σκοπό να προστατεύσει τα έννομα δικαιώματά τους. Στο πλευρό τους τάχθηκαν η Δημοτική Σύμβουλος Σταυρούλα Αγγέλου και όλοι ανεξαιρέτως, οι Τοπικοί Σύμβουλοι. Από την πλευρά της η Πρόεδρος Συμέλα παραδέχθηκε ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο κι επεσήμανε ότι όπως ανέφερε στο Ζεφύρι ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, το θέμα θα αποτελέσει προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Πρόσθεσε ακόμα ότι εντός 15 ημερών το θέμα θα έρθει στο Τοπικό Συμβούλιο ως μοναδικό στην ημερήσια διάταξη, με στόχο να αναζητηθούν λύσεις. Για το πως δεν θα  χαθούν οι ψήφοι των κατοίκων της περιοχής προφανώς…
Δείτε στο βίντεο την αγανάκτηση των κατοίκων και τα γαλλικά προς τη Δημοτική Αρχή…
 

Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου

Eορτάζουμε καί Πανηγυρίζουμε τόν «Υιό της Βροντής» και συγγραφέα της Αποκάλυψης τον Απόστολο του Χριστού τον αγαπημένο, τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, προστάτη και έφορο της ενορίας μας. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη χαρά μας που θα διεξαχθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
25 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 μ.μ.
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Ιλίου, Αχαρνών καί Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλεώς μας. Στη συνέχεια θα γίνει η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος.
26 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 π.μ.
Ο όρθρος καί η Θεία Λειτουργία. 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 μ.μ. Η ακολουθία του παρακλητικού κανόνος του αγίου.


Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας,
Μετά τιμής,
Για το εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κοτίνης

Ξαναθυμήθηκε το «ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ» για τη σκοτεινή οδό Προμηθέως, ο Μπουραΐμης

Θυμίζει προεκλογικό ανέκδοτο, αλλά οι κάτοικοι της Ζωφριάς που ζουν το πρόβλημα δεν έχουν όρεξη για γέλια. Απαντώντας στην Πρόεδρο του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου, που του έθεσε, κατά την διάρκεια του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, για πολλοστή φορά, το θέμα της συσκότισης στην οδό Προμηθέως, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης θυμήθηκε το προεκλογικό του σύνθημα «ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ».
Μετά από ατέλειωτες σκοτεινές νύχτες σε όλες τις συνοικίες του Δήμου, ο Δήμαρχος θυμήθηκε το σύνθημα στη νέα προεκλογική περίοδο και φυσικά δεσμεύθηκε ότι θα λύσει το πρόβλημα.
Αλλά ακόμα κι αν το κάνει, αλλοίμονο αν τα προβλήματα λύνονται κάθε τέσσερα ή κάθε πέντε, από τη νέα δημοτική περίοδο, χρόνια.
Δείτε στο βίντεο την τοποθέτηση της Ευαγγελίας Κωβαίου και την απάντηση του Δημάρχου Φυλής και γελάστε. Αν μπορέσετε… 


 

Ανάσταση για το Δήμο Φυλής, αν χαριστεί το χρέος στην ΕΥΔΑΠ

H ξανθή αγαπημένη Παναγιά του
ΦΥΛΑΡΧΟΥ είχε αντιδράσει, πέρσι, 
στην παραχώρηση του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ 
Aνάσταση για το Δήμο Φυλής, αν αληθεύει η πληροφορία του otanews.gr ότι χαρίζονται τα χρέη των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με την έγκυρη αυτοδιοικητική ιστοσελίδα ΚΛΙΚ ΕΔΩ,  αυτό θα γίνει «με ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα παρουσιαστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι Δήμοι που ωφελούνται είναι 62 σε ολόκληρη τη χώρα , με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές του Δήμου Φυλής, που το σύνολο των οφειλών του στην ΕΥΔΑΠ φτάνει τα 27,8 εκατ., και του Δήμου Μεγαρέων με χρέη 22,8 εκατ.»
Διορθώνουμε απλά ότι το χρέος του Δήμου Φυλής είναι πάνω από 30 εκατ. ευρώ κι ότι ο φοβερός Δήμαρχος Φυλής επεδίωκε, πέρσι, να παραχωρήσει το δίκτυο ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ για να συμψηφίσει το χρέος.
Και θα το είχε κάνει, αν δεν αντιδρούσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά και κάποιοι από τους δικούς του, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Σταυρούλα Αγγέλου. 
Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γινόταν αν είχε παραχωρηθεί πέρσι το δίκτυο και φέτος η Κυβέρνηση χάριζε τα χρέη…    

Αρχές Οκτώβρη (και βλέπουμε) η μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου Φυλής

Διαψεύστηκαν οι ελπίδες ότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου, θα δινόταν λύση στο πρόβλημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δήμου Φυλής.
Το πολυαναμενόμενο έκτακτο θέμα που θα άνοιγε το δρόμο για την πληρωμή τους μέσα στον Σεπτέμβρη, όπως υποστήριζε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, τελικά δεν ήρθε στη Εκτελεστική.
Όμως, τουλάχιστον, προσδιορίστηκε για τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, η σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα καθορίσει το ύψος των αντισταθμιστικών που θα εισπράττει, κάθε χρόνο, ο Δήμος Φυλής. Έτσι η προσοχή όλων στρέφεται στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπου, αν υπάρξει απαρτία αλλά και συμφωνία για το ύψος των αντισταθμιστικών, θα καταστεί δυνατό να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη. Αλλιώς…

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, η απόφαση του Σωματείου για το λουκέτο στο Δήμο…

Για την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, μετατέθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Φυλής, καθώς, μετά την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τη Δευτέρα και την Τρίτη, απεργεί την Τετάρτη και η ΑΔΕΔΥ. Στη Γενική Συνέλευση θα τεθεί θέμα συνέχισης της απεργίας καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Αν, φυσικά, στο μεταξύ δεν έχει προκύψει λύση από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), που έχει προγραμματιστεί για τα …χαράματα της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου (ώρα 7!!!)
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης επιμένει, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν, οπωσδήποτε, εντός του Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι η αισιοδοξία του προέκυψε από τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα και δεν πρόκειται για μια από τις συνηθισμένες καθησυχαστικές κι άνευ αντικρίσματος δηλώσεις του, τότε θα τεθεί, εκτός ημερήσιας διάταξης, στην Εκτελεστική του ΕΔΣΝΑ η έγκριση της εξόφλησης παλαιότερου εντάλματος 3,5 εκατ. ευρώ, που παραμένει στο συρτάρι του Επιτρόπου, μετά την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Λαγκαδά.
Ωστόσο όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα των υποθέσεων, καθώς ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το συγκεκριμένο θέμα και το μόνο μέχρι στιγμής δεδομένο είναι η αισιοδοξία την οποία εξέφρασε, μετά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Φυλής.
Αλλά, ως γνωστόν, η αισιοδοξία δεν γεμίζει τα στομάχια… 

Τήρησαν τα έθιμα της βάφτισης ο Ανδρέας και η Κωνσταντίνα

Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, στα σκαλιά της εκκλησίας, μετά τη βάφτιση...
Με κατάνυξη αλλά και προσήλωση στην παράδοση βάφτισαν το αγγελούδι τους ο Ανδρέας Ατζάμπος και η Κωνσταντίνα Φελεμέγκα. Παρουσία πλήθους συγγενών και φίλων, που συνέρρευσαν το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο νεοφώτιστος Παναγιώτης, μετά τη δοκιμασία της κολυμπήθρας, εξήλθε χαμογελαστός, στην αγκαλιά του πατέρα του, από το Ναό, για να ακούσει τους καλεσμένους να του τραγουδούν στα σκαλιά της εκκλησίας το παραδοσιακό τραγούδι που εκθείαζε τις χάρες του. Χαμογελαστός ο παπα Αναστάσης Μπαστούνης χαμογελούσε απολαμβάνοντας μια παρέα στη δημιουργία της οποίας έχει πρωτοστατήσει, μέσα από το κατηχητικό σχολείο και φυσικά δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να τη βλέπει ευτυχισμένη…
Να ζήσουν και να ευτυχήσουν. Όλοι τους…

Δείτε στο βίντεο τη συγκινητική στιγμή του τραγουδιού που αφιέρωσαν στο νεοφώτιστο Παναγιώτη οι καλεσμένοι της βάφτισης:
 

Με την αφρόκρεμα των ηθοποιών το χοροθέατρο «Άμυνα»

Η συνάντηση των κορυφαίων ηθοποιών με τον Ορέστη Δημητρίου, τη Βίνα Ασίκη και τα παιδιά του χοροθεάτρου "Άμυνα" στα παρασκήνια μετά το τέλος της παράστασης έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και όχι τυχαία. Ο Ορέστης και η Βίνα έχουν κάνει σημαντικές συνεργασίες με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και με τους Φάνη Μουρατίδη και Βασίλη Χαραμαμπόπουλο τους συνδέει φιλία ετών
Την εξαίσια παράσταση «Ειρήνη του Αριστοφάνη» με τους Γιώργο Κωνταντίνου, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά από τα παιδιά του χοροθεάτρου «Άμυνα» του Δήμου Φυλής, που έδωσαν δυναμικό παρόν στις «Νύχτες Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών, επιλέγοντας να παρακολουθήσουν επιλεγμένες παραστάσεις. Οι υπεύθυνοι του Χοροθεάτρου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Χοροδιδάσκαλος και Χορογράφος Ορέστης  Δημητρίου και η δημοφιλής Βίνα Ασίκη, ξέρουν καλά πως «Ηθοποιός σημαίνει Φως!» και γι’ αυτό δίνουν πάντα την ευκαιρία στους μαθητές τους να βρίσκονται σε ποιοτικές παραστάσεις. Αυτό έκαναν και αυτή τη φορά. Φυσικά επειδή με το καλλιτεχνικό συνάφι τους συνδέουν σχέσεις ζωής, δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να δώσουν στα «παιδιά τους»  τη χαρά να τους δουν, να τους θαυμάσουν από κοντά  και να φωτογραφηθούν μαζί τους, όπερ και εγένετο και στην «Ειρήνη του Αριστοφάνη» 

Από τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, χωρίς τη Δημοτική Αστυνομία. Δείτε στο βίντεο τι έχει προσφέρει:

Όπου Γιώργος και μάλαμα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ
Η συμμετοχή του συντοπίτη μας εικαστικού Βασίλη Καμπόλη στην ΑTHENS BIENNALE 2013 δεν αποτελεί είδηση. Κι αυτό γιατί ο Βασίλης έχει πάρει μέρος σε δεκάδες μεγάλες εκθέσεις ζωγραφικής, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Όμως η συμμετοχή του γιού του Γιώργου στο μεγάλο αυτό εικαστικό γεγονός  ΚΛΙΚ ΕΔΩ,  με μια σειρά φωτογραφιών είναι είδηση και μάλιστα για περισσότερους από έναν λόγους:
 Πρώτον γιατί οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που εκθέτει δείχνουν ότι διαθέτει καλή τεχνική κι ακόμα καλύτερη αισθητική.
Δεύτερον γιατί πρόκειται για ένα νέο καλλιτέχνη με υψηλό δείκτη κοινωνικής ευαισθησίας, αφού ο φακός του «αιχμαλώτισε» ρεαλιστικές σκηνές από την Αθήνα της κρίσης.
Τρίτον γιατί ως σπουδαστής του Πολυτεχνείου Κρήτης έκανε την υπέρβαση, απατώντας με την Τέχνη, τη σύζυγο Τεχνολογία…
Τέλος γιατί, σαν γιος του Βασίλη Καμπόλη, απέδειξε την καθολική ισχύ του γνωμικού  «το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει», αλλά και τη σοφία του στίχου «όπου Γιώργος και μάλαμα», στο γνωστό λαϊκό άσμα…
Να κι ένα κολλάζ με τις φωτογραφίες του Γιώργου Καμπόλη, με το θαυμάσιο τίτλο «Εικόνες ενός χρονικού σε εξέλιξη στους δρόμους της Αθήνας της κρίσης». 

 

Ο Βασίλης Καμπόλης στην Athens Biennale 2013

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ
ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν έχει ακόμα στεγνώσει το μελάνι των διθυράμβων που γράφτηκαν για τα έργα του Βασίλη Καμπόλη στην μεγάλη έκθεση "Ιπποκρατική Ιατρική 2500 χρόνια", όπου μάλιστα το έργο του επιλέχθηκε (μεταξύ 256 ζωγράφων) ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να εκπροσωπεί την έκθεση στις αναφορές και στις σελίδες του διαδικτύου ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Κι ενώ η έκθεση αυτή παίρνει τον δρόμο για τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Αμερικής, ο διακεκριμένος μας εικαστικός, μας ξανακάνει περήφανους. Με θαυμασμό είδαμε τα δύο μεγάλα έργα του, με τα οποία συμμετέχει στην Biennale της Αθήνας 2013 ΚΛΙΚ ΕΔΩ , που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εικαστικά γεγονότα. 
Δύο τεράστιοι πίνακες 285 x 120 cm ο κάθε ένας και μία εγκατάσταση, αποτελούν ένα μνημειακό έργο με τίτλο "Αποσύνθεση - Θέση - Σύνθεση".


Το ζητούμενο της φετινής Biennale, είναι ένα ερώτημα στην Ελλάδα του σήμερα: "Και τώρα τι;". 
Σε ένα ασπρόμαυρο, χωρίς ίχνος άλλου χρώματος έργο αποτυπώνεται η "αποσύνθεση" ή ο θάνατος ενός θαυμάσιου τέρατος, δηλαδή το χθες, η μόλις πριν από λίγο πραγματικότητά μας. Απεικονίζεται μια διφυής μορφή, ανεστραμμένη, σε έναν κατεστραμμένο και ασταθή χώρο. 
Ακολουθεί μία εγκατάσταση, η "θέση" ή επιδαπέδιοι στοχασμοί, όπου παρουσιάζεται ένα χαρτοκιβώτιο και άτακτα ριγμένα μέσα και γύρω του, "Η Νύχτα" του Μιχαήλ Αγγέλου, το Οργουελιανό "1984", το "Πως να γίνεις εκατομμυριούχος", ακριβά ρούχα, κλειδιά, πορτοφόλια, ρολόγια, τηλέφωνα, καφέδες, κόλλες, παυσίπονα αντικαταθλιπτικά, τσιγάρα, αποτσίγαρα, κ.λ.π. σύμβολα και δείκτες της καθημερινής "σκλαβιάς" και του αποπροσανατολισμού μας, το εδώ και το τώρα μας δηλαδή. Και επί αυτής της "Θέσης" το επίκαιρο ερώτημα της Bienale: "και τώρα τι;". 
Και εδώ δίνεται η απάντηση: Ή Νίκη ή νίκη! 
Η Νίκη, σε μια εκπληκτική απόδοση, αγέρωχη πάνω στην πλώρη του καραβιού, χαράζει την πορεία! "Προς νέες ακτές" μας λέει ο Βασίλης και είναι μια Νίκη γαλανόλευκη, δηλαδή η Ελλάδα μας! 
Στο τρίπτυχο αυτό έργο αποτυπώνεται, με εικαστικούς όρους, η στρεβλή πορεία μας, το οξύτατο παρών και η μοναδική μας επιλογή. Γνώμη μας όμως είναι, ότι δεν πρόκειται απλά για ένα εικαστικό έργο, και ακριβώς εδώ βρίσκεται το μεγαλείο του. Είναι η συνείδηση της χώρας μας σε μία εικόνα! Είναι η αποκρυπτογράφηση του καιρού μας, είναι η κατά μέτωπο αναμέτρηση με την φθορά, με την αλλοτρίωση, με το χαλεπό, το επίπλαστο, το άκριτα ξενόφερτο, με το τέρας που μας μετατρέπει σε υποχείριά του, που μας αποστρέφει από το ουσιαστικό και το ακέραιο, από την ορθή απάντησή μας! Και τέλος είναι αυτό που οφείλει να είναι η Τέχνη.
Τι να πει κανείς λοιπόν; Να συγχαρεί τον Βασίλη; είναι λίγο. Λέμε μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανάταση και την περηφάνια που μας κάνει να αισθανόμαστε. Βασίλη σε ευχαριστούμε!

4η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2013 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
29 Σεπτεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου | Εγκαίνια 28 Σεπτεμβρίου
Σοφοκλέους 8-10
Ευπόλιδος 4, Πλατεία Κοτζιά

Αν το 2011 ήταν έτος διαμαρτυρίας και ριψοκίνδυνων ονειροπολήσεων, το 2013 απαιτεί να σκεφτούμε επινοητικά και με εποικοδομητική διάθεση. Σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες κορυφώνεται, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας (ΑΒ4) δεν μπορεί παρά να θέσει ένα καίριο ερώτημα: Και τώρα τι;
Ενώ ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ (ΑΒ3) επιχείρησε να αναστοχαστεί τη νεότερη ελληνική ιστορία και τις απαρχές της κρίσης, η φετινή Μπιενάλε, ανταποκρινόμενη στις τρέχουσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και στη σκληρή πραγματικότητα της χρεοκοπίας, θέτει σε λειτουργία ένα συνεργατικό μοντέλο για την παραγωγή μιας έκθεσης.
Η απάντηση στο ερώτημα Και τώρα τι; ονομάζεται AGORA. Χρησιμοποιώντας το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Σοφοκλέους 8-10, ως κύριο χώρο της, η ΑΒ4 προτείνει την AGORA όχι μόνο ως τόπο ανταλλαγής απόψεων αλλά και ως ιδανικό σκηνικό κριτικής αντιπαράθεσης. Σε αντίθεση με την εξιδανικευμένη εικόνα της αρχαίας αγοράς, η AGORA φιλοξενεί διαφορετικές και ενίοτε αμφιλεγόμενες θεωρήσεις, στοχεύοντας τόσο στην τέρψη όσο και στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης. Πρόκειται για μια έκθεση που υποδέχεται ταυτόχρονα το καρναβαλικό και το αμφίσημο, το σημαντικό και το ασήμαντο.
Η AGORA εδράζεται στις έννοιες της συνέλευσης και της συνάθροισης. Λειτουργώντας ως ζωντανός οργανισμός αλλά και ως εξαίσιο πτώμα (cadavre exquis), μορφοποιείται μέσα από μια διαδοχή αντικειμένων και συνεργατικών εκδηλώσεων, περφόρμανς, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, προβολών ταινιών, εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στην AGORA τα έργα και οι θέσεις προτείνουν ό,τι έχουμε επειγόντως ανάγκη τη δεδομένη στιγμή: μια στάση κριτική και επίκαιρη, έτοιμη να επανεξετάσει παρελθούσες στρατηγικές της τέχνης και της ζωής, να αποδομήσει κυρίαρχους μύθους και να ανακαλύψει καινούριες, λειτουργικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές.
Η ΑΒ4 πραγματοποιείται από μια ομάδα καλλιτεχνών, επιμελητών, θεωρητικών και επαγγελματιών από τον χώρο της δημιουργίας, η οποία έχει συσταθεί ειδικά για την περίσταση. Η AGORA είναι επομένως το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ζυμώσεων μεταξύ επαγγελματιών με διαφορετικό υπόβαθρο. Το σημαντικό για τους συμμετέχοντες σε ένα τέτοιο πείραμα είναι το κοινό αίσθημα ευθύνης και η ανάγκη συμπαραγωγής νοήματος.

Ποιος φοβάται τις αλλαγές στον νόμο για την εκλογή των Δημοτικών Αρχόντων;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ

Σάλος έχει ξεσπάσει με την δημοσιοποίηση σκέψεων του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη για την τροποποίηση του νόμου βάση του οποίου εκλέγονται οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
 Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του Υπουργού υπάρχει σκέψη οι εκλογή να γίνεται με δύο ψηφοδέλτια.
Στο ένα θα είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και στο άλλο οι υποψήφιοι σύμβουλοι.
Με τον τόπο αυτοί ψηφοφόροι θα έχουν την δυνατότητα  να επιλέγουν τον Δήμαρχο της αρεσκείας τους  από το ψηφοδέλτιο με τους Δημάρχους, αλλά και την δυνατότητα  να επιλέγουν  με δικά τους κριτήρια τους Δημοτικούς  Συμβούλους της αρεσκείας τους που ενδεχομένως να μη είναι ταυτόσημα με αυτά των υποψηφίων Δημάρχων.
Με λίγα λόγια. Οι ψηφοφόροι θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν από μία λίστα εκείνους που θεωρούν αξιότερους και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους και όχι εκείνους που τους επιβάλουν με τα παραταξιακά ψηφοδέλτια οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.
Θα μου πείτε και που είναι το κακό.
Το κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι οι Δήμαρχοι χάνουν τον απόλυτο έλεγχο στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν θα μπορούν να επιβάλουν αποφάσεις χρησιμοποιώντας την παραταξιακή πειθαρχία.
Το κακό είναι ότι θα εκλέγονται και σύμβουλοι με άποψη που με την υφιστάμενη νομοθεσία δεν ήταν αρεστοί στους Δημάρχους.
Τέτοιοι Σύμβουλοι με την υφιστάμενη κατάσταση δεν συμμετέχουν στα κοινά θυσιάζοντας την αξιοπρέπεια τους σε μία κακώς νοούμενη παραταξιακή η κομματική πειθαρχία.  
Το κακό είναι ότι πολλοί από τους επαγγελματίες Δημάρχους  θα αποδειχθεί ότι εκλέγονται επί πολλά χρόνια όχι επειδή είναι ιδιαίτερα ικανοί και χρήσιμοι για τον τόπο τους αλλά επειδή είχαν την ικανότητα να επιλέγουν πρόθυμους συμβούλους που κατά τεκμήριο συμφωνούν με την απόφαση του Δημάρχου ,ακόμη και αν δεν γνωρίζουν τι αφορά ,και βέβαια όχι με το αζημίωτο .
Το κακό είναι ότι δίνεται η ευκαιρία σε άξιους και νέους ανθρώπους που  δεν επιθυμούν κάποια εξάρτηση και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους να ασχοληθούν με τα κοινά και οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα επιλογής των αξιοτέρων για να τους εκπροσωπήσουν.
Το κακό είναι πως οι Δήμαρχοι που θα εκλεγούν  θα πρέπει να είναι πλέον υπεύθυνοι ,να ασχολούνται σοβαρά με τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας που θα εκπροσωπούν ,θα φέρνουν καλά προετοιμασμένες εισηγήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια ,θα πρέπει να λειτουργούν με πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια που είναι σήμερα επιτακτική απαίτηση από τις τοπικές κοινωνίες.
Αυτά είναι μερικά από  …τα κακά που θα επιφέρει η αλλαγή του τρόπου εκλογής των Δημοτικών αρχόντων τα οποία όμως κακά θα είναι ωφέλημα για την τοπική αυτοδιοίκηση ,σύμφωνα πάντα με τις σκέψεις του Υπουργού Εσωτερικών ,και για τα οποία ξέσπασε τόσος σάλος.
Αλλά ας σοβαρευτούμε.
Πως γίνεται σήμερα οι εκλογή των Δημοτικών αρχόντων;
Σύμφωνα λοιπόν με τις διατάξεις του νόμου 3852|10  του αποκαλούμενου και Καλλικρατικού  μεταξύ άλλων προβλέπονται: (Άρθρο18).
1- Η εκλογή του Δημάρχου ,των Δημοτικών Συμβούλων των Συμβούλων των Δημοτικών  η τοπικών Κοινοτήτων και του εκπροσώπου της τοπικής Κοινότητας γίνεται κατά συνδυασμούς.
Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών…. αποκλείονται.      ( Εδώ χρειάζονται πολλά θαυμαστικά)
2-Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει:
α) Τον υποψήφιο Δήμαρχο
β) Τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους σε αριθμό ίσον  τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και  πενήντα τοις εκατό (50%).
3- Ο αριθμός των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων ,των συμβούλων της δημοτικής τοπικής και τοπικής κοινότητας από κάθε φύλλο ανέρχεται στο 1|3 του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου η του συμβουλίου δημοτικής η τοπικής κοινότητας που υπολογίζεται διακεκριμένα για κάθε δημοτικό συμβούλιο η συμβούλιο δημοτικής η τοπικής κοινότητας.
Η δήλωση του συνδυασμού είναι νόμιμη.(άρθρο 19 παρ 2)
α)-Αν περιλαμβάνονται σε αυτή υποψήφιοι Δημοτική Σύμβουλοι για το 1|2 του συνόλου των εκλογικών περιφερειών και ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας.
β)- Αν περιλαμβάνονται σε αυτή υποψήφιοι σύμβουλοι για το 1|3 του συνόλου των Δημοτικών κοινοτήτων και ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε δημοτικής κοινότητας είναι τουλάχιστον ίσος με τα 3|5 του αριθμού των μελών του συμβουλίου της
γ)-Αν περιλαμβάνονται σε αυτή υποψήφιοι σύμβουλοι για το 1|3 του συνόλου των τοπικών κοινοτήτων που εκλέγουν τριμελή συμβούλια και εφόσον υπάρχει  τουλάχιστον ένας υποψήφιος.
Από τα προαναφερόμενα διαπιστώνονται:
α) Να ασχοληθεί κανείς με την αυτοδιοίκηση μεμονωμένα… αποκλείεται δια νόμου .Έτσι απλά και …δημοκρατικά.
 Συνεπώς αν επιμένει να ασχοληθεί πρέπει υποχρεωτικά να …μαντρωθεί.
 Προτιμάει  ως εκ τούτου να κοιτάξει τις δουλειές του.
β) Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί πρέπει να καταρτίσει συνδυασμό δηλ να συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημοτικών ,κοινοτικών και τοπικών συμβούλων και να πληροί και τις προϋποθέσεις νομιμότητας του άρθρου 19 παρ. 2 α,β,γ, σε συνδυασμό  και με την παρ. 3 του άρθρου 18 όπου το κάθε φύλο πρέπει να αντιπροσωπεύεται από το 1|3 των δημοτικών ,κοινοτικών και τοπικών Συμβούλων.
Τα ψηφοδέλτια συνεπώς για να συμπληρωθούν, γεμίζουν από ανθρώπους που συμμετέχουν απλώς για να τηρείται το γράμμα του νόμου.
Το άσχημο δε είναι που πολλές φορές εκλέγονται και αυτό δεν είναι άσχετο με την σημερινή κατάντια της τοπικής αυτοδιοίκησης
Για να ασχοληθεί κανείς με τα κοινά και να διεκδικήσει έναν Δήμο με έναν αξιοπρεπή συνδυασμό, πρέπει να βάλλει και βαθειά το χέρι του στην τσέπη.
Αλήθεια γνωρίζει κανένας σήμερα κάποιον που θα ξοδέψει χρήματα που ποτέ δεν θα τα εισπράξει;
Έχω πολύ καιρό να ακούσω για Εθνικές Ευεργεσίες και Εθνικούς Ευεργέτες.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ήδη Δήμαρχοι έχουν σημαντικό πλεονέκτημα για την επανεκλογή τους.
Έχουν σχεδόν έτοιμους συνδυασμούς λόγω του ότι  ασκούν εξουσία .
 Ξοδεύουν χρήματα που δεν είναι δικά τους.
 Έχουν στην διάθεσή τους  πρόθυμο κομματικό στρατό από τα πολυάριθμα ρουσφέτια που έχουν κάνει όπως κάθε μέρα διαπιστώνεται .Αυτός  άλλωστε είναι ο κύριος λόγος δεν προχωρούν και στην αξιολόγηση του προσωπικού των Δήμων.
Πως αλήθεια να έρθουν αντιμέτωποι με τα προσωπικά τους ρουσφέτια;
Αυτό σημαίνει ότι:
 Πολλοί δήμοι θα φορτωθούν για πέντε ακόμη χρόνια, ήδη αποτυχημένους επαγγελματίες Δημάρχους, προς δόξαν ενός αποτυχημένου νομικού πλαισίου εκλογής των τοπικών αρχόντων , που εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες ,χειραγωγεί την τοπική αυτοδιοίκηση και καταδικάζει σε μαρασμό τους Δήμους.
Είναι συνεπώς απόλυτα επιβεβλημένη η αλλαγή του τρόπου εκλογής των δημοτικών αρχόντων.
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο άλλωστε δεν είναι καμία καινούργια εφεύρεση γιατί προϋπήρχε των αποτυχημένων παραταξιακών ψηφοδελτίων που δοκιμάσθηκαν και απέτυχαν.
Ο Γιάννης Μιχελάκης ,επιτυχημένος επαγγελματίας στον χώρο του ,μέχρι στιγμής και στην πολιτική του διαδρομή απέδειξε ότι:
 Και καλές ιδέες έχει και αποφασιστικότητα τον διακρίνει .
Ας μη υποκύψει στις πιέσεις των καταστροφολόγων που μόνο για την προσωπική τους επιβίωση ενδιαφέρονται και τα κομματικά τους συμφέροντα υπηρετούν , αδιαφορώντας για τα όποια κοινωνικά προβλήματα  και τις δυσλειτουργίες στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Με την κατάργηση των συνδυασμών :
Περιορίζονται δραστικά οι άσκοπες εκλογικές δαπάνες .
Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανθρώπων που δεν οικονομική ευχέρεια αλλά μεγάλη διάθεση προσφοράς στον τόπο τους.
Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανθρώπων που δεν επιθυμούν να εκτεθούν κάτω από κάποια κομματική ομπρέλα.
Γίνεται  ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού στην τοπική αυτοδιοίκηση .
Δίνεται η δυνατότητα  συμμετοχής νέων  ανθρώπων στην εκλογική διαδικασία.
Δίνεται η δυνατότητα στο εκλογικό σώμα να επιλέγει εκείνους που θεωρεί αξιότερους να προφέρουν στην τοπική κοινωνία. 

Ο Βασίλης Γκόλτσιος είναι Σύμβουλος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και  τ. Δημοτικός Σύμβουλος στον τ. Δήμο Φυλής.