Σκορπάει λεφτά για προμήθειες ο Δήμος Φυλής

Ούτε στη ΝΑΣΑ δε δίνουν τόσα λεφτά για προμήθειες λογισμικού, όσα στο Δήμο Φυλής, έγραφε στις 25 Ιουνίου 2013 ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ, με αφορμή τη διάθεση ποσού 183 χιλ. ευρώ από την Οικονομική Επιτροπή. ΚΛΙΚ 1
«Ο Δήμος Φυλής εμφανίζεται να κάνει συνεχώς «προμήθειες» προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τη στιγμή που οι υπηρεσίες δεν διαθέτουν υπολογιστές ή φαξ για να κάνουν τη δουλειά τους» σημείωνε. 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014, ΚΛΙΚ 2. Στην ημερήσια διάταξη εμφανίζονται προμήθειες συνολικού ύψους 136 χιλ. ευρώ, για προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ή υλικών συντήρησης δικτύου. Δηλαδή:
17. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης ποσού 15.000,00 € με ΦΠΑ για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ/ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (Η/Υ)»,σύμφωνα με την υπ'αριθμ.23/2014 μελέτη του Δήμου Φυλής. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Δ/ντρια κα Φωτοπούλου Χριστίνα)
19. Έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης, έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και όρων διακήρυξης για την ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ της εταιρείας «Singular Logic» του Δήμου Φυλής, ποσού 50.000,00 € με ΦΠΑ, σύμφωνα με την υπ'αριθμ. 25/2014 μελέτη του Δήμου Φυλής. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Δ/ντρια κα Φωτοπούλου Χριστίνα)
21. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης ποσού 1.845,00€ με Φ.Π.Α. για την παροχή υπηρεσιών «ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕIΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SRK Task» του Δήμου Φυλής. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Δ/ντρια κα Φωτοπούλου Χριστίνα)
22. Έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης, έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και όρων διακήρυξης για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ», Α.Μ.:28/2014, προϋπολογισμού 70.000,00€ (συμπ/νου του Φ.Π.Α.). (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Δ/ντρια κα Φωτοπούλου Χριστίνα)
Άραγε, τι σόι δίκτυο είναι αυτό που χρειάζεται υλικά 15 χιλ. ευρώ για τη συντήρησή του; Τι σόι ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης εκτυπώσεων είναι αυτά που κοστίζουν 70 χιλ. ευρώ; Και γιατί κοστίζει 50 χιλ. ευρώ η συντήρηση εφαρμογών λογισμικού της εταιρίας «Singular Logic»; Δηλαδή πόσα λεφτά κοστίζει η αγορά του προγράμματος και ποια υπηρεσία του Δήμου το χρησιμοποιεί, για να τη ρωτήσουμε, αν έγιναν εργασίες συντήρησης; 
Εντύπωση προκαλεί και η δαπάνη 15 χιλ. ευρώ για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο υποκατάστημα ΚΕΠ Ζωφριάς, που θα συζητηθεί στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής:
18. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης ποσού 15.000,00 € με ΦΠΑ για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (Η/Υ) & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ με σκοπό την ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΕΠ ΖΩΦΡΙΑΣ & ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ», σύμφωνα με την υπ'αριθμ.24/2014 μελέτη του Δήμου Φυλής. (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Δ/ντρια κα Φωτοπούλου Χριστίνα)
Λίγο ακριβά δεν είναι αυτά που χρειάζονται για το ΚΕΠ; Ας δούμε γιατί: 
Αν υποθέσουμε ότι θα δημιουργηθούν πέντε θέσεις εργασίας. Θα χρειαστούν πέντε υπολογιστές, πέντε οθόνες και πέντε εκτυπωτές. Αν αγοράσουν τεχνολογία αιχμής, το πολύ όλα αυτά να κοστίσουν:
-Οι Υπολογιστές 5Χ429 ευρώ δηλαδή 1287 ευρώ ΚΛΙΚ 3
-Οι οθόνες 23’ LED, 5Χ159 ευρώ, δηλαδή 795 ευρώ ΚΛΙΚ 4
-Οι laser ασπρόμαυροι εκτυπωτές 5Χ225 ευρώ, δηλαδή 1125 ευρώ ΚΛΙΚ 5
Όλα αυτά κοστίζουν συνολικά 3207 ευρώ, μαζί με το πρόγραμμά τους. 
Σε αυτά θα συμπεριλάβουμε ένα επαγγελματικό φωτοτυπικό μηχάνημα και δύο επαγγελματικά fax (ένα αναπληρωματικό), τα οποία οι φωστήρες του Δήμου δεν συμπεριέλαβαν στην προμήθεια ενώ είναι απόλυτα αναγκαία. Έχουμε και λέμε:
-φωτοτυπικό Α3 1Χ1339 ευρώ ΚΛΙΚ 6
-fαχ laser επαγγελματικά 2Χ252 δηλαδή 504 ευρώ ΚΛΙΚ 7
-Να προσθέσουμε και 5 σκάνερ για την ψηφιοποίηση εγγράφων δηλαδή 5Χ249 δηλαδή 1245 ευρώ ΚΛΙΚ 8
Όλα αυτά που ζητά η προκήρυξη, μαζί με τα επιπλέον που προσθέσαμε εμείς, γιατί χρειάζονται σε ένα ΚΕΠ, κοστίζουν συνολικά 6295. 
Γιατί λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή ψηφίζει ποσόν 15 χιλ. ευρώ για το ΚΕΠ Ζωφριάς, αντί το πολύ, 6259 ευρώ και με επιπλέον εξοπλισμό, από τον προβλεπόμενο; 
Γιατί ψηφίζει αέρα-πατέρα 136 χιλ. ευρώ για «επισκευές, συντηρήσεις κι εφαρμογές»; Γιατί ψήφισε 183 χιλ. ευρώ πέρσι το Ιούνιο για τον ίδιο λόγο, την ώρα που οι υπολογιστές της υπηρεσίας είναι παμπάλαιοι και καίνε με κάρβουνο, ακόμα και σε υπηρεσίες μάχης, όπως τα έσοδα, το δημοτολόγιο και τα ΚΕΠ; 
Θα μας πει κανένας;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου