Εκλογομαγειρέματα Μπουραΐμη και Συμέλας στους Πόντιους

ΣΥΜΕΛΑ ΚΑΛΑΝΙΔΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ
Μετά τους νέους, τους οποίους εξαπάτησε με μαϊμού πεντάμηνα, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Φυλής ετοιμάζεται, τώρα, να εκμεταλλευθεί μια, ακόμα, κοινωνική ομάδα. 
Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της μπήκαν οι παλιννοστούντες από τη Σοβιετική Ένωση Έλληνες του Πόντου, στους οποίους υπόσχεται διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις διώξεις που υπέστησαν οι πρόγονοί τους στην πρώην ΕΣΣΔ (Ρωσία), επί Στάλιν. Σημειωτέον ότι οι διώξεις κατά των Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης που ξεκίνησαν το 1937 και τερματίστηκαν το 1949, με τη μαζική και βίαιη μεταφορά της πλειονότητας των ελληνικών πληθυσμών του Καυκάσου στην Κεντρική Ασία, αποτελούν μια από τις πλέον άγνωστες σελίδες της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας ΚΛΙΚ 1 και ΚΛΙΚ 2
Στο νέο επεισόδιο προεκλογικής …φαντασίας πρωταγωνιστεί η Ποντιακής καταγωγής, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων και στενή συνεργάτιδα του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, Συμέλα Καλανίδου. Με πρωτοβουλία της τελευταίας, κλήθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, οι Πόντιοι των Άνω Λιοσίων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, για ενημέρωση, από Ρώσο δικηγόρο, σχετικά με τις αποζημιώσεις. 
Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ, που παρευρέθηκε στην συγκέντρωση, διαπίστωσε ότι στην πρόσκληση της Συμέλας Καλανίδου ανταποκρίθηκαν πάνω από πενήντα άτομα, στα οποία τονίστηκε ότι με νόμο του 1991, που ψηφίστηκε επί Προεδρίας Μπόρις Γέλτσιν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το Ρωσικό κράτος. 
Όπως, εύκολα, μπορεί να υποθέσει ο καθένας, πίσω από την «αθώα» πρόσκληση κρύβονται προεκλογικές σκοπιμότητες, που υπηρετούνται με ένα πρωτόγονο εμπόριο ελπίδας, το οποίο στοχεύει στις ψήφους των παλιννοστούντων στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η πρεμούρα για ένα θέμα που δεν προέκυψε τώρα, αλλά είναι γνωστό από το 1991… 
Τα παραπάνω ενισχύει το γεγονός ότι δεν μοιράστηκε έντυπο στους παρισταμένους έντυπο υλικό, ούτε δρομολογήθηκε κάποια νομική διαδικασία διεκδίκησης. 
Ζητήθηκαν όμως, για ευνόητους λόγους, οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνά τους, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους η Συμέλα Καλανίδου και οι συνεργάτες της. 
Αρχής γενομένης από την επομένη Κυριακή…

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

    ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1937 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1991, ΟΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΩΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1949, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ.

    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ, Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΙΩΓΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή