Κάρβουνο, παραλίγο, η Ζωφριά


Φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 27 Ιουνίου, στο ύψωμα Ζαχαρίτσα του Ποικίλου όρους παραλίγο να καταστρέψει τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας. Ευτυχώς έγινε αμέσως αντιληπτή και χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Απείλησε ωστόσο τις κεραίες ραδιοφωνικών σταθμών και τις κυψέλες κάποιων μελισσοπαραγωγών. Ευτυχώς δεν πέρασε τον κορυφογραμμή κι έτσι δεν απείλησε τη συνοικία της Ζωφριάς. 
Ταχύτατη ήταν η αντίδραση των γειτονικών Δήμων. Πρώτη έφτασε η υδροφόρα του Δήμου Φυλής, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο κι ενώ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τη φωτιά επέστρεψε και στάλθηκε στη φωτιά του Προφήτη Ηλία Αχαρνών που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα. Έτσι η πρώτη υδροφόρα που τροφοδότησε με νερό το πυροσβεστικό όχημα ήταν του Δήμου Ιλίου. 
Στον τόπο της φωτιάς έσπευσε και βοήθησε στην κατάσβεση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καματερού, Ζήσης Πότσης. Εξ άλλου, σε άλλο μέτωπο βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Γιάννης Ελαιοτριβάρης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας Γιάννης Μαυροειδάκος, με τις υδροφόρες και το προσωπικό του Δήμου. Από την πλευρά του Δήμου Φυλής στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβη ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Καμαρινόπουλος.
Δείτε τη φωτιά και τη μάχη της Πυροσβεστικής και του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Ζήση Πότση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου