Ονειρεύονται στα Λιόσια την «Αγιά Σοφιά», Παππούς και Σάββας

Μακέτες του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, που η νέα διοίκηση του Δήμου Φυλής θα ήθελε να χωροθετηθεί στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ, στα Άνω Λιόσια 
Mε ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, η νέα διοίκηση του Δήμου Φυλής. Η διαφαινόμενη εμπλοκή, λόγω των διαφωνιών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, έχει επαναφέρει στην επικαιρότητα την παλιά πρόταση της Διοίκησης Παππού, για ανέγερση του γηπέδου στο χώρο του ΟΔΔΥ. Την πρόταση υποστηρίζει θερμά κι ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Σάββας Σάββας, ο οποίος την έχει ήδη, συζητήσει με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο. 
Ωστόσο, στη συζήτηση οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι πρέπει οι κινήσεις να είναι πολύ προσεκτικές, ώστε να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις του Δήμου Φυλής, σε αυτή την κρίσιμη χρονικά στιγμή που η ΑΕΚ επιδιώκει να κάνει πράξη το όνειρο της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 Άλλωστε, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Μελισανίδης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το συγκεκριμένο θέμα, το μεσημέρι της Πέμπτης, 24 Ιουλίου, πρωταρχικός στόχος της ΑΕΚ είναι η επιστροφή της στο σπίτι της. "Υπάρχουν πολλοί χώροι που μπορούμε να πάμε, εμείς όμως θέλουμε να χτίσουμε το γήπεδο εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας" τόνισε χαρακτηριστικά. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι η έντονη κινητικότητα αυτών των ημερών στο γηπεδικό οφείλεται στο ότι,  την επόμενη εβδομάδα, εισάγονται
 για ψήφιση στη Βουλή (πιθανόν την Τρίτη, 29 Ιουλίου) οι διατάξεις που αφορούν στην ανέγερση του γηπέδου. Στη συζήτηση του νομοσχεδίου επί της αρχής, θετικά ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κι αρνητικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. 
Εκφράζονται, ωστόσο, ελπίδες ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει, αν, μέχρι την ψηφοφορία, άρει τις διαφωνίες της η προσκείμενη σε αυτόν νέα διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η συγκατάθεση του Δήμου είναι αναγκαία για την ανέγερση του γηπέδου, καθώς ο Δήμος πρέπει να συνεργαστεί για τα πρόσθετα έργα που απαιτούνται, όπως για την πρόσβαση, τη στάθμευση, την αποχέτευση ομβρίων, τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις κλπ. 
Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου θα παίξει η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Αν, όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Δημήτρης Μελισανίδης, «δεν διαθέσει τα 20 εκατ. ευρώ που είχε εξαγγείλει ο προκάτοχός της Γιάννης Σγουρός, θα σημαίνει ότι δεν θέλει να γίνει το έργο». 
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, Παππούς και Σάββας τηρούν στάση αναμονής, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν κρίνουν ότι οι εξελίξεις είναι ευνοϊκές για την διατύπωση της πρότασης θα την καταθέσουν επίσημα, αφού προηγουμένως την συζητήσουν με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής. Κίνητρο αποτελεί η αξιοποίηση της έκτασης του ΟΔΔΥ με την προσέλκυση μιας επένδυσης που θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στην περιοχή, έσοδα στο Δήμο και μόνιμες θέσεις εργασίας σε ανέργους. 
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα προσφέρει πολιτιστική λάμψη, αφού το «Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», περιλαμβάνει δύο μουσειακούς χώρους, με κυριότερο το «Μουσείο του προσφυγικού Ελληνισμού», που θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα και θα δέχεται επισκέψεις απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, το γήπεδο της ΑΕΚ θα φέρνει 1 εκατ. επισκέπτες το χρόνο στην περιοχή που θα χωροθετηθεί, τονώνοντας την εμπορικότητα και συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. 
Για να δείτε τη συνέντευξη Μελισανίδη ΚΛΙΚ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου