Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τσιγγάνων στα Άνω Λιόσια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Αστυνομίας (ΓΑΔΑ) εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                   Αθήνα, 5 Ιουλίου 2014

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και εκβιασμούς στην περιοχή των Άνω Λιοσίων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και τη συνδρομή του Τ.Α. Άνω Λιοσίων, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και εκβιασμούς στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.
Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης, 3-7-2014, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών και της Ο.Π.Κ.Ε., τρεις (3) ημεδαποί, δύο 19χρονοι ημεδαποί ΡΟΜΑ και μία 21χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ συνεργοί τους, ηλικίας 20, 40 και 60 ετών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους.
Ειδικότερα, αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ο 20χρονος που αναζητείται, ενώ οι υπόλοιποι άνδρες, μέλη της σπείρας, επιτίθονταν στα θύματά τους και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πυροβόλων όπλων αφαιρούσαν οχήματα, χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Επίσης, ο 60χρονος ημεδαπός που αναζητείται ήταν υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τα θύματά τους για να τους επιστραφούν τα κλοπιμαία, ενώ η 21χρονη είχε υποστηρικτικό ρόλο.
Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι στιγμής, έχουν διαπράξει συνολικά δέκα (10) ληστείες και εκβιασμούς στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κάρτες SIM και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου