Μην τολμήσει να κάνει πανηγύρι ο Μπουραΐμης, λένε οι εργαζόμενοι…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ. Μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι τα
έλεγαν στο Δημαρχείο. Το Δεκαπενταύγουστο
κάποιοι σκέπτονται να τα πουν στη Χασιά...
Να μην τολμήσει να κάνει πανηγύρι, το Δεκαπενταύγουστο, στη Χασιά, χωρίς να τους έχει πληρώσει, προειδοποιούν το Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη οι εργαζόμενοι. 
Παρόλο που δεν έχει εκφραστεί επίσημα, ούτε έχει τεθεί στο τραπέζι προς συζήτηση, συνδικαλιστικά στελέχη απειλούν ότι θα κάνουν κινητοποιήσεις αν ο Δήμαρχος αποφασίσει, να διοργανώσει εορταστικό πρόγραμμα με την ευκαιρία της πανήγυρης στη Χασιά. Δεν αναφέρονται, φυσικά, στο θρησκευτικό μέρος των εκδηλώσεων, αλλά μόνο στο καλλιτεχνικό. Η πλειοψηφία των εργαζομένων έχει εξοργιστεί με την παρατεινόμενη καθυστέρηση στη μισθοδοσία, που έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορούν να κάνουν χρήση της αδείας τους, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν. Οι περισσότεροι καταλογίζουν τις ευθύνες στο σημερινό Δήμαρχο με το επιχείρημα ότι, σε όλη τη διάρκεια της περασμένης τετραετίας, ουδέποτε πληρώθηκαν στην ώρα τους. Εξ αιτίας αυτού κάποιοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, αν κάνουν Δεκαπενταύγουστο χωρίς χρήματα. 
Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε, για πρώτη φορά στα χρονικά του πανηγυριού της Χασιάς, στους εργαζόμενους του Δήμου κι όχι τους καλλιτέχνες να κάνουν πρόγραμμα στην εξέδρα…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου