Με ΜΑΤ, Αλέξη και πολιτικό όρκο η ορκωμοσία της Ρένας Δούρου στα Άνω Λιόσια

Η έντονη αστυνομική παρουσία, εξαιτίας της αντιφασιστικής συγκέντρωσης έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο, η παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Μανόλη Γλέζου και ο πολιτικός όρκος που έδωσε η Ρένα Δούρου, ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στην ορκωμοσία της νέας Περιφερειάρχου, που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Αυγούστου, στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων.
Πάντως η επιλογή της Ρένας Δούρου να δώσει πολιτικό όρκο δεν εμπόδισε τους Περιφερειακούς Συμβούλους που το επιθυμούσαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο και να λάβουν την ευλογία του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρα.
Το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά, το κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, απέσπασαν, εξάλλου, τα συνθήματα για την απομάκρυνση της Χωματερής και για την καταδίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που ακούστηκαν από ομάδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ.
Στην ομιλία της η Ρένα Δούρου τόνισε ότι με τη ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αυτοδιοικητική πορεία της Αττικής, με έμφαση στα έργα, στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην προστασία του περιβάλλοντος.
«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον. Οι πολίτες θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα, μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης Αττικής.
Δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά από τη μικρή ομάδα διαδηλωτών που ζητούσαν να μην ορκιστούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης Άνω Λιοσίων
Η Ρένα Δούρου, παρά τις περιορισμένες αποδοκιμασίες, δίνει, χαμογελαστή, πολιτικό όρκο
Οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας χειροκροτούν τη Ρένα Δούρου, μετά το τέλος του πολιτικού όρκου
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με την εμβληματική μορφή της Αριστεράς κι Ευρωβουλευτή του κόμματος Μανόλη Γλέζο, ενώ ο Γιάννη Δραγασάκης παρακολουθεί
Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας όρκισε τους Περιφερειακούς Συμβούλους που επέλεξαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο
Η Ομάδα "Όπου γης ...Τέχνη" φώναξε συνθήματα εναντίον της Χωματερής
και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δείτε τον πολιτικό όρκο της Ρένας Δούρου και το σύνθημα για την απομάκρυνση της Χωματερής:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου