Σε επιφυλακή ο Δήμος Φυλής για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέτρα προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο Δήμος Φυλής για να αντιμετωπίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ από το απόγευμα της Παρασκευής 7-11-2014 μέχρι την Κυριακή 9-11-2014.
Σε επιφυλακή θα παραμείνουν το τριήμερο που ακολουθεί το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η Τεχνική Υπηρεσία και οι Aντιδήμαρχοι των τοπικών Κοινοτήτων Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής με όλους τους εργαζόμενους. Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν οι δημότες κατά τη διάρκεια της καταιγίδας μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου 2132042700 
και στη «Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη» 15691 (Σάββατο και Κυριακή  8 πμ – 14:ΟΟ)


Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς καλεί τους δημότες «να λάβουν σοβαρά υπόψην τους τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας».
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες :
  • Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της καταιγίδας. 
  • Να καθαρίσουν τις υδρορροές σε ταράτσες και μπαλκόνια, πριν την καταιγίδα 
  • Να αποφύγουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους κοντά σε δέντρα, ανηρτημένες πινακίδες και ελαφρές κατασκευές που λόγω των ισχυρών ανέμων μπορεί να αποσπαστούν από το έδαφος και να τους τραυματίσουν ή να τους προξενήσουν υλική ζημιά. Να αποφύγουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους και να κινηθούν σε δρόμους που συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες νερού και πλησίον ρεμάτων. 
Βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδιά σας είναι ασφαλή και δεν κινδυνεύουν από την καταιγίδα.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ 

Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο:
  • Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή την ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. 
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα. 
  • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο, γιατί ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. 
  • Οι συσκευές τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε αυτές τις περιπτώσεις και προτείνεται να αποσυνδέονται από την κεραία και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. 
  • Αποφύγετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο), γιατί οι μεταλλικοί σωλήνες είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού.
Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:

Προσπαθήστε να βρείτε καταφύγιο σε κτίριο. Αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα, όπως αμάξια, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης, κλπ. • 

Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο:

Σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα τα οποία μπορεί να πέσουν στο αυτοκίνητο. 

Μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα. 

Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο. 

Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου