Κατανυκτικός και Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Άνω Λιόσια

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με τις δέουσες τιμές, Προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Άνω Λιόσια. 
Το διήμερο των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του «Υιού της Βροντής» και συγγραφέα της Αποκάλυψης, ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαΐου, με τον Εσπερινό και την Ιερή Λιτάνευση της εικόνας στην οποία τέθηκε επικεφαλής η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. Στη πομπή συμμετείχαν ο Ιερός Κλήρος της πόλης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος ευσεβών χριστιανών. Ανάμεσα στους επίσημους, ο Αντιδήμαρχος Φυλής Δημήτρης Καμπόλης, η αναπληρώτρια Δήμαρχος Τζένη Μπάρα, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αβράμης και ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Βαγγέλης Χριστοφιλάκης. 
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το πρωί της Παρασκευής 8 Μαΐου με το όρθρο και τη Θεία Λειτουργία (7:ΟΟ π.μ) και την ακολουθία του παρακλητικού κανόνος του Αγίου (7:00 μ.μ). 
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις
Ιδού και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου