Αρβανίτικη παράδοση και λαμπρές τιμές στη Λιτάνευση των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης











Με αρβανίτικη παράδοση που χάρισαν οι Γριζοφόρες και λαμπρές τιμές πραγματοποιήθηκε ανήμερα του εορτασμού των Πολιούχων των Άνω Λιοσίων η Ιερή λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης. 
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της γιορτής, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαΐου, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα. 
Ανήμερα της γιορτής, το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του κ.κ. Αθηναγόρα. 
Ακολούθησε η Περιφορά της εικόνας, στην οποία επικεφαλής τέθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. Τη μεγαλόπρεπη πομπή, ακολούθησαν πολλοί Ιερείς, οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου Ιωάννης Δέδες και Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Χασιάς, εκπρόσωποι Μαζικών και Πολιτιστικών Φορέων της πόλης και πλήθος πιστών. 
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης 18:00 με τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ με παρουσίες και στιγμιότυπα από την Λιτάνευση  


































Με τη λήξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε το καθιερωμένο κέρασμα στον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο και σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα


Ιδού και ζωντανά στιγμιότυπα από την Περιφορά της Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου