Στην Εισαγγελεία για ηχορύπανση και καύση καλωδίων ο Δήμος Φυλής

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας
Αθηνών, Μιχάλης Ζαγοραίος
Συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, παρουσία των διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων Γιώργου Πουλογιαννόπουλου και Ζεφυρίου Γεράσιμου Ντέλη, είχαν το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Καταπολέμησης της Παραβατικότητας, Χρυσούλα Κουράση.
Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν η καταπολέμηση της παραβατικότητας που υποβαθμίζει, καθημερινά, τη ζωή των κατοίκων της περιοχής και συγκεκριμένα η ηχορύπανση που προκαλούν τα πολυήμερα υπαίθρια γλέντια, η κατάληψη δρόμων για τη διοργάνωσή τους και η ρύπανση της ατμόσφαιρας από την καύση καλωδίων.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου τόνισαν ότι πρόκειται για τη λεγόμενη παραβατικότητα της καθημερινότητας που υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων καθιστώντας το βίο τους αβίωτο.  Ζήτησαν επίσης την αυστηρή τήρηση των διατάξεων του νόμου κι επεσήμαναν ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα πρέπει οι παραβάτες να παραπέμπονται στο αυτόφωρο.
Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί εξέθεσαν τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων και παρέθεσαν στοιχεία από την δραστηριότητα των δύο Αστυνομικών Τμημάτων.
Άριστος γνώστης των προβλημάτων ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στους δύο διοικητές, τονίζοντας ότι θα διατηρήσει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μαζί τους. Απευθυνόμενος, εξάλλου, στους εκπροσώπους του Δήμου ζήτησε τα έγγραφα με τα οποία ζητούν την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, ώστε να τα διαβιβάσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προτείνοντας τη λήψη μέτρων.
Αναφορικά με το πρόβλημα της καύσης των καλωδίων είχε, σε παλαιότερη συνάντηση, συστήσει στον Γενικό Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλο να κατάσχεται το σκραπ (χαλκός), από τα Αστυνομικά Τμήματα, μετά από  την κατάσβεση της φωτιάς, και να ορίζεται μεσεγγυούχος ο Δήμος, που θα συνοδεύει με το ειδικό όχημα (δαγκάνα) τα πυροσβεστικά οχήματα.
Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται, ότι θα αποβαίνει ανώφελη για τους δράστες η καύση των καλωδίων, αφού θα κατάσχεται το προϊόν της παράνομης και ρυπογόνου δραστηριότητας και θα περιοριστούν οι πυρκαγιές που καταστρέφουν την αστική βλάστηση και καταπονούν, νυχθημερόν, τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου