Προκλητική δήλωση Μπουραΐμη κατά του εθίμου της λιτάνευσης

"Κάποιοι δίνουν στο έθιμο μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πρέπει" είπε ο πρώην Δήμαρχος στην εκδήλωση της ΓΡΙΖΑΣ για την κοπή της πίτας
Έπεσαν οι μάσκες στην υπόθεση της λιτάνευσης της εικόνας της Μονής Κλειστών. Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης ξεμπρόστιασε τον εαυτό του μιλώντας στην εκδήλωση της ΓΡΙΖΑΣ για την κοπή της πίτας.
Την ώρα που η τοπική κοινωνία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα και την Ιερά Σύνοδο για την πανηγυρική Απόφαση επανάληψης του εθίμου ΚΛΙΚ 1 ΚΛΙΚ 2 δήλωσε προκλητικά ότι κάποιοι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο έθιμο, από αυτή που πρέπει. Δείτε ακριβώς τη δήλωσή του:



Πρόκειται για δημόσια δήλωση ακραίας περιφρόνησης του κόσμου, αλλά και της Ιεράς Συνόδου που έκρινε, στις 9 Δεκεμβρίου 2015, ότι το έθιμο πρέπει να επαναληφθεί. 
Ταυτόχρονα δικαίωσε το Βαγγέλη Βάθη ΚΛΙΚ 3 που είχε ευθύς εξαρχής υποστηρίξει ότι το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 19 Μαρτίου 2015 ο Μπουραΐμης ΚΛΙΚ 4 υπονόμευε την προσπάθεια του Δήμου και των ενοριτών να εκφράσουν συντεταγμένα το αίτημα επανάληψης του εθίμου προς τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα.
Στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, ο Μπουραΐμης, με ύφος παντογνώστη διαστρέβλωνε την πραγματικότητα κάνοντας λόγο για διακριτούς ρόλους μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας που θεμελιώθηκαν στο ίδιο το Ευαγγέλιο, με την ρήση του Ιησού «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Μάλιστα άφηνε υπαινιγμούς ότι ο Δήμος επιχειρεί να επιβάλλει την άποψή του σε θρησκευτικά ζητήματα που, ως τέτοια, ανήκουν στην αρμοδιότητα της Εκκλησίας. Τέλος, σε μια αποθέωση του πολιτικού θράσους συμβούλευε τη διοίκηση του Δήμου Φυλής ότι «θα ήταν καλύτερο για όλους μας, να αφήσει τα του Θεού τω Θεώ και να ασχοληθεί με τα του Καίσαρος, γιατί γι’ αυτό την ψήφισαν οι πολίτες. Το μέλλον των πολιτών των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής δεν θα κριθεί από το αν η Ιερά Εικόνα θα κατεβαίνει στην πόλη αλλά από το αν ο νέος Δήμαρχος μπορεί να επιλύσει προβλήματα και να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις».
Τελικά τι δεν καταλαβαίνει ο πρώην Δήμαρχος;  Ότι ο Δήμος συντάχθηκε με το αίτημα του Λαού και το μετέφερε με τον προσήκοντα σεβασμό στα αρμόδια θεσμικά όργανα της Εκκλησίας, δηλαδή στον Μητροπολίτη, στον Αρχιεπίσκοπο και στην Ιερά Σύνοδο; Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο Δήμος μπήκε στα χωράφια της Εκκλησίας ή ότι, απλά, έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο αίτημα του Λαού παρουσιάζοντάς το όπως ακριβώς είναι δηλαδή «πάνδημον».
Κι επιτέλους δεν αντιλαμβάνεται ότι με τα φράση που εκστόμισε στη ΓΡΙΖΑ εκείνος είναι που δε σέβεται τους εκκλησιαστικούς θεσμούς και την ιεραρχία της Εκκλησίας;
Μάλλον όχι, αν κρίνουμε από μια άλλη ακραία δήλωσή του με την οποία είχε αποκαλέσει παγανιστικό το έθιμο λιτάνευσης του αντιγράφου της εικόνας από το εκκλησιαστικό συμβούλιο Αγίου Κωνσταντίνου Άνω Λιοσίων. Μάλιστα είχε χαρακτηρίσει αντιδεοντολογική τη διέλευση της πομπής από τη Φυλή πριν την ενοποίησή της με τα Άνω Λιόσια, το 2010…
Τι να πει κανείς….
Δείτε, για του λόγου το αληθές και το Δελτίο Τύπου του Μπουραΐμη:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου