Έργα δεντροφύτευσης από το Δήμο Φυλής στο Σταθμό του Προαστιακού στο Ζεφύρι

Στη φάση της υλοποίησης τα έργα στο Ζεφύρι που ζήτησε ο Δήμος Φυλής από την ΕΡΓΟΣΕ

Ο Θανάσης Σχίζας και ο Μιχάλης Οικονομάκης στο χώρο της δεντροφύτευσης των ελαιοδέντρων στην πλευρά του σκεπαστού της Αττικής Οδού προς την οδό Μπουμπουλίνας
Έργα πρασίνου και διαμόρφωσης νέων θέσεων στάθμευσης πραγματοποιεί ο Δήμος Φυλής στον υπό κατασκευή Σταθμό του Προαστιακού στο Ζεφύρι. 
Σε αυτή τη φάση ολοκληρώνεται η δεντροφύτευση στη πλευρά του σκεπαστού της Αττικής Οδού (Αιθρίου) που εφάπτεται στην οδό Μπουμπουλίνας. Το σχεδιασμό ανέλαβε η Τεχνική Υπηρεσία και την υλοποίηση η Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Τις σχετικές κατευθύνσεις έδωσαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Μιχάλης Οικονομάκης. Η τοποθέτηση των κρασπεδορείθρων για τη διαμόρφωση του χώρου έγινε από τον εργολάβο της ΕΡΓΟΣΕ και η φύτευση των ελαιοδέντρων, τα οποία διατέθηκαν δωρεάν από την ΕΡΓΟΣΕ, από το Δήμο Φυλής. 
Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου Σταθμού και τα οποία ζήτησε ο Δήμος Φυλής από την ΕΡΓΟΣΕ. Ειδικότερα, στο τέλος του 2015 ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας επισκέφθηκαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Θανάση Βούρδα και του επεσήμαναν την ανάγκη πραγματοποίησης έργων που θα συμβάλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και στην ασφαλέστερη πρόσβαση του επιβατικού κοινού στο Σταθμό. Μάλιστα κατέθεσαν σχετικό έγγραφο με το οποίο κατέγραφαν τα έργα που θεωρούσε αναγκαία ο Δήμος Φυλής. 
Από τη λίστα των προταθέντων από το Δήμο Φυλής έργων η ΕΡΓΟΣΕ έκρινε ότι μπορούσε να χρηματοδοτήσει: 
- την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης στην ανατολική πλευρά του Αιθρίου, με ηλεκτροφωτισμό, δεντροφύτευση και κατασκευή παιδικής χαράς 
-τη δεντροφύτευση και διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στην δυτική πλευρά
-τον ηλεκτροφωτισμό και τη διαμόρφωση της παρακείμενης Πλατείας δίπλα στη Λεωφόρο Φυλής
-την φύτευση και άρδευση των χώρων πρασίνου του Σταθμού του Προαστιακού
Από την πλευρά του Δήμος θεώρησε ικανοποιητική την ανταπόκριση της ΕΡΓΟΣΕ και ήδη δραστηριοποιείται για την υποστήριξη των έργων ώστε να ολοκληρωθούν πριν από την παράδοση του Σταθμού στο επιβατικό κοινό.