Μικροψυχία του Γιώργου Αβράμη για την εκδήλωση Απελευθέρωσης της Αθήνας

Τεράστιο το ατόπημα του Γιώργου
Αβράμη γι' αυτή την εκδήλωση...
Ακριβή φάνηκε στο Γιώργο Αβράμη η εκδήλωση για την απελευθέρωση της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο δημοτικός σύμβουλος κινούμενος από φτηνά αντιπολιτευτικά κίνητρα επιχείρησε να απαξιώσει μια εκδήλωση που αποτέλεσε το όνειρο πολλών διοικήσεων ιδιαίτερα στους Δήμους Φυλής, Αχαρνών και Ασπροπύργου που είχαν τον πρώτο λόγο σε αυτό το ιστορικό γεγονός το οποίο σημάδεψε την Επανάσταση του ’21 στην Αττική.
Δεν άρεσε καθόλου στο Δημοτικό Σύμβουλο το γεγονός ότι ο Δήμος Φυλής τέθηκε επικεφαλής μιας προσπάθειας που συγκέντρωσε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τους εννέα εμπλεκόμενους Δήμους, τις Αντιπεριφέρειες Δυτ. και Ανατ. Αττικής, τους εκπροσώπους της Πολιτείας (παρόντες ο Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης κι ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πουλάκης) και της Βουλής (Γιώργος Πάντζας, Θανάσης Μπούρας, Βασίλης Οικονόμου, Δημήτρης Καβαδέλλας). Με τιμητικό άγημα και Φιλαρμονική από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Ας δούμε όμως το σκέλος των εξόδων που έθεσε ο Γιώργος Αβράμης. Όντως ο Δήμος Φυλής προϋπολόγισε, και ενέκρινε από το Δημοτικό Συμβούλιο πίστωση 3600 ευρώ. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, που επισυνάφθηκε στην εισήγηση, προβλέφθηκαν:
-500 ευρώ συν ΦΠΑ για το δημιουργικό και την εκτύπωση πρόσκλησης και αφίσας η οποία ήθελε ειδική ιστορική γνώση και αρχείο που στην περιοχή μας μόνο ο Βασίλης Καμπόλης διαθέτει.
-1500 ευρώ για το σχεδιασμό και την κατασκευή του λαβάρου του καπετάν Μελέτη. Πρόκειται για μια σημαντική δουλειά που εκτός από την καλλιτεχνική επιμέλεια χρειάστηκε και αυστηρή εφαρμογή της μελέτης στο στάδιο της κατασκευής από το Βασίλη Καμπόλη. Το λάβαρο θα μείνει ιστορικό κειμήλιο για το Δήμο. Να αναφέρουμε επίσης ότι η διοίκηση Μπουραΐμη είχε διαθέσει για το έμβλημα του Δήμου, ποσόν 14.700 ευρώ στον Βασίλη Καμπόλη χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί γιατί θωρήθηκε πνευματική εργασία (όπως και το λάβαρο). Παρεμπιπτόντως το ποσόν αυτό πληρώθηκε από τη διοίκηση Παππού με φροντίδα της οποίας εγκρίθηκε, πρόσφατα το επίσημο έμβλημα του Δήμου, από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών.
-500 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης κι εκτός από τα ηχητικά μετέφερε το αναλόγιο και το τραπέζι του τρισαγίου.
-1000 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ για τα μεταφορές των αγημάτων με λεωφορεία, στεφάνια, λουλούδια και λοιπά μικροέξοδα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το κάθε δρομολόγιο κοστίζει 120 ευρώ συν ΦΠΑ και τα δέκα στεφάνια 350 ευρώ. Μπορεί να διέθεσε γειτονικός Δήμος μόνο 25 ευρώ όπως βαρύγδουπα δήλωσε ο κ. Αβράμης, αλλά δεν μας είπε αν θεωρεί πρέπον να έρθουν στο Μνημείο με το στεφάνι ανά χείρας οι Υπουργοί οι Βουλευτές και οι Αντιπεριφερειάρχες σε μια εκδήλωση που ήταν συντονιστής ο Δήμος Φυλής. Επίσης δεν μας είπε με ποιο τρόπο θα κατέβαιναν στην Αθήνα οι Σύλλογοι του Δήμου που μετείχαν στις εκδηλώσεις. Τα οριστικά ποσά θα τα μάθει ο κ. Αβράμης από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όταν οι προμηθευτές καταθέσουν τα παραστατικά τους στη Διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου.  
Αλλά πως να δει την τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης ο Γιώργος Αβράμης, αφού δεν καταδέχθηκε να κατέβει στην Πλατεία Συντάγματος;  Ήρθε στο τρισάγιο του καπετάν Μελέτη στον ανδριάντα της Χασιάς κι έγινε Λούης, αφού πρώτα φωτογραφήθηκε με τον Μπουραΐμη. Δεν θέλησε, από καθαρή μικροψυχία, να απονείμει τιμή στους προγόνους του στην Αθήνα και μάλιστα με διοργανωτή το Δήμο του.
Τέλος να αναφέρουμε ότι είναι πολύ νέος στα κοινά για να σχολιάζει ειρωνικά το ΦΥΛΑΡΧΟ και μάλιστα να αμφισβητεί ότι ο Μπουραΐμης διέθεσε 5 χιλ. ευρώ για εμφιαλωμένο νερό στο πανηγύρι της Χασιάς, όταν το αντίστοιχο δημοσίευμα του ΦΥΛΑΡΧΟΥ δεν τόλμησε να διαψεύσει  ούτε ο Μπουραΐμης. Κι επιπλέον ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ φιλοξενεί πάντα τις απόψεις του αφιλοκερδώς, όπως κάνει με όλους, ενώ εκείνος πλήρωνε αδρά τους πάσης φύσεως επικοινωνιολόγους που τον οδήγησαν στο …μεγαλοπρεπές ποσοστό που πήρε στις εκλογές του 2014.
Και κάτι άλλο. Περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε τι έγινε με εκείνες τις καταγγελίες για τα επιδόματα των πλημμυροπαθών, όταν είχε στραφεί κατά των ζημιωθέντων συντοπιτών του, προς δημιουργίαν εντυπώσεων…
Το συμπέρασμα απ’ όλα τα παραπάνω είναι ότι ο Γιώργος Αβράμης μόνο επαίνους έπρεπε να κομίσει στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την εκδήλωση απελευθέρωσης της Αθήνας.  
Το πιο σημαντικό όμως είναι πως πρέπει να κατανοήσει ότι η διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα. Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να παραιτηθεί από τη θεμιτή αυτή φιλοδοξία και σκέπτεται να ενταχθεί στο στρατόπεδο Μπουραΐμη βάζοντας οριστικά τέρμα στην αυτοδιοικητική του σταδιοδρομία, πριν καλά καλά την αρχίσει…

ΥΓ. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Γιώργο Αβράμη για Πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής της εκδήλωσης, για του χρόνου. Για να του λέμε εμείς κακίες….
Ιδού που διατέθηκαν τα χρήματα κύριε Αβράμη:
Η αφίσα της πρόσκλησης, έργο του Βασίλη Καμπόλη:
Η πρόσκληση έργο του Βασίλη Καμπόλη:


Το δημιουργικό του λάβαρου του καπετάν Μελέτη, από το Βασίλη Καμπόλη.


Το στεφάνι που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Κώστας Πουλάκης, όπως κι άλλα στεφάνια επισήμων πλήρωσε ο Δήμος Φυλής


Η μικροφωνική μέσω της οποία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση πληρώθηκε από το Δήμο Φυλής


Ο Γιώργος Αβράμης δεν πήρε μέρος σε αυτή τη μεγαλοπρεπή εκδήλωση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη


Ο Γιώργος Αβράμης προτίμησε να κάνει αντιπολίτευση και ταυτίσθηκε με τον Μπουραΐμη που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε κάνει τίποτα. Έμεινε στη Χασιά ξεχνώντας ότι ο καπετάν Μελέτης κατέλαβε την Αθήνα κι όχι το χωριό του...