Έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη και ορκίζεται ανθυπολοχαγός τον Οκτώβρη ο Διονύσης Αργυρόπουλος

Πτυχίο Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πήρε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 ο μαθητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) Διονύσης Αργυρόπουλος. 
Ήταν ένας από τους 120 περατώσαντες τις σπουδές τους στην εξεταστική του Ιουνίου 2016 φοιτητές της Ιατρικής και μεταξύ των, περίπου, 20 συναδέλφων του από τη ΣΣΑΣ.
Στην επίσημη τελετή ο Πρόεδρος  του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Αλέξανδρος Γαρύφαλλος τόνισε, μιλώντας στους πτυχιούχους, ότι το ΑΠΘ είναι σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη το καλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο και συμπεριλαμβάνεται στο 1% των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου ο συνολικός αριθμός των οποίων ξεπερνάει τις 25 χιλ.
Μετά την ορκωμοσία του Διονύση Αργυρόπουλου στο ΑΠΘ θα ακολουθήσει, τον Οκτώβριο του 2016, η ορκωμοσία του στη ΣΣΑΣ, όπου θα του απονεμηθεί, μαζί με άλλους συναδέλφους του, το ξίφος του ανθυπολοχαγού, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα εγγραφεί επίσημα στην επετηρίδα του Σώματος των Ελλήνων Αξιωματικών.
Ακολούθως θα φοιτήσει για ένα χρόνο στη Σχολή Υγειονομικού, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και θα υπηρετήσει, αρχικά σε μονάδες κι εν συνεχεία σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία ως Στρατιωτικός Γιατρός.  


Ο Διονύσης Αργυρόπουλος δεύτερος από αριστερά δίνει τον όρκο του Ιπποκράτη με τους συμφοιτητές του στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ
Σε πρώτο πλάνο οι απόφοιτοι και στο βήμα δεξιά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ Αλέξανδρος Γαρύφαλλος
Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Γεώργιος Καρακιουλάκης απευθύνεται στους καθηγητές της Ιατρικής, στον Διοικητή της ΣΣΑΣ και στους συγγενείς των αποφοίτων
Κατάμεστη η αίθουσα τελετών του ΑΠΘ
Η στιγμή της ορκωμοσίας των νέων γιατρών
Ο Διονύσης Αργυρόπουλος με το πτυχίο ανά χείρας
δέχεται τα συγχαρητήρια των καθηγητών του
Αναμνηστική φωτογραφία του Διονύση Αργυρόπουλου μετά την απονομή του πτυχίου
Αναμνηστική φωτογραφία του Διονύση Αργυρόπουλου, μετά την τελετή ορκωμοσίας, κάτω από το άγαλμα του Αριστοτέλη στο ΑΠΘ με τη μητέρα του Αφροδίτη Καλοποδά, την αδελφή του Γεωργία, το θείο του Γιώργο Αργυρόπουλο και τον εξάδελφό του Διονύση Αργυρόπουλο 
Με τον πατέρα του Αργύρη Αργυρόπουλο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου