Μνημόσυνο για τα θύματα του σεισμού στο Δήμο Φυλής 17 χρόνια μετά το φονικό χτύπημα





Η μνήμη των θυμάτων του φονικού σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, τιμήθηκε και φέτος στο Δήμο Φυλής ανήμερα της θλιβερής επετείου.
Στις 3 παρά δέκα μετά το μεσημέρι,  την ώρα που 17 χρόνια πριν ο Εγκέλαδος είχε χτυπούσε καταστροφικά την πόλη, οι καμπάνες του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης, απηύθυναν το πένθιμο κάλεσμα.
Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, συγγενών των θυμάτων αλλά και δημοτών που δεν ξέχασαν την τραγική επέτειο.
Εν συνεχεία το πλήθος κινήθηκε στο απέριττο μνημείο που δεσπόζει έξω από το Δημαρχείο, όπου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση.
Παραθέτοντας λίγα λουλούδια εκεί, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχήθηκε αυτό το να είναι το τελευταίο «χτύπημα» όχι μόνο για τον Δήμο Φυλής, αλλά για όλους τους τόπους.
«Πριν 17 χρόνια συνέβη ένα θλιβερό γεγονός που αποτελεί τις μαύρες στιγμές  της ιστορίας, αυτής της πόλης. Εύχομαι, ευχόμαστε όλοι, αυτό να μην ξανασυμβεί ποτέ στην πόλη μας ούτε σε καμιά άλλη πόλη. Εύχομαι να καταλάβουμε όλοι ότι τα υλικά αγαθά των ανθρώπων είναι  απειροελάχιστα μπροστά σε μια απλή κίνηση της φύσης ή του Θεού.  Συλλυπητήρια και σήμερα προς τους δημότες μας που έχασαν τους ανθρώπους τους. Θα είναι πάντα ΑΘΑΝΑΤΟΙ αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε τη μνήμη των θυμάτων αλλά ούτε κι αυτή τη μέρα που σημάδεψε τον τόπο μας.» επεσήμανε κατά τον σύντομο λόγο του ο Δήμαρχος Φυλής.
Κατά τη λήξη της λιτής  τελετής και μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής, η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 













Ιδού και ζωντανά στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου