Με οδύνη και σπαραγμό ο τελευταίος ασπασμός στο Δημήτρη Τσίγκο

Με οδύνη αποχαιρέτισαν το Δημήτρη Τσίγκο, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2016 από τον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, η οικογένεια, οι συνάδελφοί του στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (την οποία κόσμησε επί σειρά ετών ως λυκειάρχης), τα μέλη του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Η ΓΡΙΖΑ και σύμπας ο Λαός της πόλης των Άνω Λιοσίων.
Παρευρέθηκαν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Βουλευτής Θανάσης Μπούρας και ο πρώην Δήμαρχος Ασπροπύργου και συνάδελφός του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δυτ. Αττικής Γιώργος Λιάκος.
Όμως οι παρουσίες που συγκλόνισαν ήταν των πολυάριθμων μαθητών του οι οποίοι, συντετριμμένοι, έδειξαν, έμπρακτα, την αγάπη και την εκτίμηση που έτρεφαν στον άνθρωπο, στον επιστήμονα και εκπαιδευτικό Δημήτρη Τσίγκο για το ήθος, τη νηφαλιότητα, τη συγκρότηση, την επαγγελματική επάρκεια και κυρίως για την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τη νεολαία.
Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο πνευματικός του πατήρ Αναστάσιος Μπαστούνης, η σύζυγός του Ελένη και οι συνάδελφοί του από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι από το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων. 
Αποχαιρετώντας τον μέσα σε ατμόσφαιρα έντονης συναισθηματικής φόρτισης η σύζυγός του χαρακτήρισε την επάρατη νόσο ανήμερο θεριό επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών την αντιμετώπισε με το σθένος και την αξιοπρέπεια που τον χαρακτήριζε. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Δημήτρης Τσίγκος υπήρξε υποδειγματικός συνάδελφος, δάσκαλος, πατέρας και σύζυγος.
Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής η οποία τέθηκε επικεφαλής της πομπής που τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, στο παλαιό Κοιμητήριο των Άνω Λιοσίων.

Το φέρετρο με τη σορό του Δημήτρη Τσίγκου εξέρχεται από τον Ιερό Ναό, με προορισμό την τελευταία του κατοικία
Κατάμεστος ο Ιερός Ναός και ο προαύλειος χώρος κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία
Ο πατήρ Αναστάσιος Μπαστούνης αποχαιρετά συγκινημένος το Δημήτρη Τσίγκο

Η σύζυγός του Δημήτρη Τσίγκου Ελένη τον αποχαιρέτισε με την αγάπη και την αξιοπρέπεια που ο ίδιος θα επιθυμούσε

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης εξέρχεται από τον Ιερό Ναό ο σταυρός της κόρης του εκλιπόντος Γεωργίας
Η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές στον εκλιπόντα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου