Σκουπίδια τέλος και να αποζημιωθούν οι περιουσίες των δημοτών στη Χωματερή είπε ο Παππούς στη Βουλή


«Η περιοχή μας που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας, παρά το φυσικό της κάλλος,  είναι, δυστυχώς, γνωστή μόνο για τη Χωματερή. Όμως αυτό που γίνεται σήμερα πρέπει να σταματήσει. Ο Δήμος Φυλής εξυπηρέτησε για πενήντα χρόνια το Λεκανοπέδιο, δηλαδή τη μισή Ελλάδα κι έδωσε ό,τι ήταν να δώσει», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 
Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής-Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης-Δημόσιας Τάξης-Δικαιοσύνης της Βουλής, την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2016, ο Χρήστος Παππούς έκανε λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα, που έχει βλάψει την υγεία των κατοίκων κι έχει μεταβάλει την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, ανεβάζοντας τον δείκτη της παραβατικότητας.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι παρόλο που η Χωματερή θα κορεσθεί σε περίπου ενάμιση-με δύο χρόνια και παρά το γεγονός ότι έχει προβλεφθεί η παύση της λειτουργίας της από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ), ο ίδιος δεν εφησυχάζει και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να βρεθεί σε αδιέξοδο η Αττική είναι ορατός.
Πρότεινε ακόμα να εγκαταλειφθεί το συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων και να βρεθούν νέοι χώροι διαχείρισης, εκτός της Φυλής, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά και να μετατραπεί σε Πάρκο, σύμφωνα με τα πρότυπα της ΗIRIYA του Τελ Αβιβ. Υπενθύμισε ακόμα ότι ο Δήμος Φυλής διοργανώνει την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, επιστημονική Ημερίδα με θέμα της αποκατάσταση της Χωματερής, με τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Τελ Αβιβ και ελληνικών Πανεπιστημίων, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ο Χρήστος Παππούς δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ενώ η Χωματερή ρυπαίνει την περιοχή, οι περιουσίες των δημοτών που έχουν απαλλοτριωθεί για τη δημιουργία της δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα, παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια κι έχουν εκδοθεί δικαστικές Αποφάσεις αλλά και Διαταγές Πληρωμής. 
Τέλος απαντώντας σε υπαινιγμό ότι ο Δήμος Φυλής «βάζει πλάτη στην υπόθεση της εταιρίας WATT» είπε ότι αυτό όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά σε βάρος της εταιρίας αυτής που δεν δραστηριοποιείται πλέον στη Χωματερή γιατί έχουν αποτεφρωθεί οι εγκαταστάσεις της, ο Δήμος Φυλής έχει επιβάλει ένα υπέρογκο πολεοδομικό πρόστιμο.
Δείτε το βίντεο της ομιλία Παππού στη Βουλή:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου