Πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα το Κλειστό της Ζωφριάς

... φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με 

“το Όνειρο της Μόλυ” 





Μια παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Η ΠΑΡΝΗΘΑ οργάνωσε ο Δήμος Φυλής την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου. 
Χρόνια Πολλά σε όλους ευχήθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς περιστοιχισμένος από παιδιά τα οποία ευχήθηκαν μαζί του Καλά Χριστούγεννα στους παριστάμενους στην εκδήλωση. «Οι χαρούμενες φωνές των παιδιών μας κάνουν όλους πιο δυνατούς. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη. Εύχομαι όλοι οι γονείς να αναλογιστούμε, αυτό πού μας έλειπε από την παιδική μας ηλικία και να το χαρίσουμε στα παιδιά μας, για να έχουν πάντα χαμόγελο» είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Χρήστος Παππούς. 
Το κατάμεστο –παρά το τσουχτερό κρύο- Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς πλημμύρισε στην κυριολεξία από εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα. Τα ξωτικά των Χριστουγέννων υποδέχθηκαν παιδιά και γονείς προσφέροντάς τους γλυκίσματα και αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν ο παλιάτσος και ο τρομπετίστας από το “Cirko Cachivache” που έπαιξαν παιγνίδια και φωτογραφήθηκαν με μικρούς και μεγάλους μέχρι να ξεκινήσει η παράσταση υπερθέαμα «Το όνειρο της Μόλυ».
Η σκηνή κατακλύστηκε από ακροβάτες, μουσικούς , παλιάτσους και θεατρίνους και το Cirko Cachivache ξεκίνησε την παράσταση κλέβοντας της καρδιές μικρών και μεγάλων. Πέντε μουσικοί που συνόδευσαν ζωντανά την παράσταση, επτά ακροβάτες και παλιάτσοι –σχοινοβάτες, ακροβάτες τραπίζ, εναέριοι ακροβάτες σε πανιά, ζογκλέρ και ισορροπιστές− και μια καθηλωτική φωνή στο τραγούδι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να πραγματοποιήσουν «Το όνειρο της Μόλυ».
Έτσι τα παιδιά του Δήμου Φυλής, απόλαυσαν μια φαντασμαγορική παράσταση με ηχηρά και διδακτικά μηνύματα. Ιδού λίγα λόγια για την ιστορία...
“Η Μόλυ είναι ένα ορφανό κοριτσάκι που έχει ένα όνειρο: να παίξει στο τσίρκο! Όταν ο μοχθηρός διευθυντής του ορφανοτροφείου την τιμωρεί, η Μόλυ αποφασίζει να το σκάσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Το πρώτο βράδυ που θα περάσει μακριά από το ορφανοτροφείο, θα δει ένα απίθανο όνειρο. Ένα ολόκληρο τσίρκο, με ζογκλέρ, ακροβάτες, κορίτσια λάστιχο, κλόουν και μια τρελή μπάντα, την παίρνει μαζί του. Ο παλιάτσος που τη συντροφεύει της δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για να καταφέρει το όνειρό της…” 
Αμέσως μετά την παράσταση και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής Άγιοι Βασίληδες και ξωτικά μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά και ευχήθηκαν καλές γιορτές. 
Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με τα Νομικά Πρόσωπα των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού «ΠΑΡΝΗΘΑ». 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα







































Ακολουθεί το video με τον σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου