Μεγαλόπρεπα Θεοφάνεια στα Άνω Λιόσια










Την ευχαρίστηση του, που παρά τις δυσοίωνες μετεωρολογικές προβλέψεις ο Θεός ήθελε και ο καιρός επέτρεψε ο εορτασμός των Θεοφανείων να γίνει στον αύλειο χώρο του Ναού και χωρίς προβλήματα, εξέφρασε ο πρωτοπρεσβύτερος των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης πατήρ Κανέλλος Αδαμόπουλος, ολοκληρώνοντας τις λατρευτικές εκδηλώσεις, το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου. 
Πράγματι, ο εορτασμός των Θεοφανείων στον πολιούχο ναό των Άνω Λιοσίων, τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν στην «μικρή» πλατεία Μητροπόλεως με την κατάδυση του Σταυρού στο σιντριβάνι, έδωσε το «παρών» ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που αντάλλαξαν θερμές ευχές με τον κόσμο. 
Τον εορταστικό τόνο στις εκδηλώσεις και ξεχωριστή λαμπρότητα, έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, ενώ χαρακτηριστική υπήρξε και φέτος η παρουσία πολλών παιδιών που παρακολούθησαν το συμβολικό πέταγμα των περιστεριών αλλά και την κατάδυση του Σταυρού στο σιντριβάνι, με την προσμονή και τον ενθουσιασμό της ηλικίας τους. Και του χρόνου! 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 





































Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό ολιγόλεπτο video από τον καθαγιασμό των υδάτων στο σιντριβάνι της πλατείας Μητροπόλεως

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου