15 GARDEN: «Λαός και Κολωνάκι» στην «καρδιά» των Άνω Λιοσίων

Για τον αμετανόητα τοπικιστή ΦΥΛΑΡΧΟ, κάθε νέα προσπάθεια που στοχεύει στην ανάπτυξη της ντόπιας αγοράς και στην τόνωση της εστίασης και της ψυχαγωγίας, ώστε αφενός να γίνει ο Δήμος αυτάρκης κι αφετέρου να αποτελέσει προορισμό και για τους γειτονικούς Δήμους δεν είναι απλά καλοδεχούμενη. Είναι αναγκαία.
Το ελπιδοφόρο είναι ότι η ανακατασκευή της Πλατείας Ηρώων, η δημιουργία κινήτρων για τα μαγαζιά και οι γενναίες πρωτοβουλίες των επιχειρηματιών, σε δύσκολους καιρούς, έχουν δημιουργήσει μια «πιάτσα» που έχει εκτιμηθεί από το κοινό της πόλης και γίνεται σιγά-σιγά γνωστή και στους παραέξω.
Στην κατεύθυνση αυτή κινείται μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια που καλύπτει τους χώρους του καφέ, του ποτού και του φαγητού και συνδυάζει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με το πολύ χαμηλό κόστος. Το 15 GARDEN ή 15 ΚΗΠΟΣ επί το ελληνικότερον, άνοιξε πριν λίγες μέρες τις πόρτες του και ήδη αποτελεί στέκι στα Άνω Λιόσια.
Στημένο σε ένα χώρο που έχει ήδη καταγραφεί με επιτυχία στο χώρο της ψυχαγωγίας την τελευταία επταετία ως Culti, το νέο μαγαζί δίνει, από την πρώτη στιγμή, την αίσθηση ενός χώρου άνετου και λειτουργικού που ξεκουράζει τον πελάτη. Ανοιχτό προς την Πλατεία προσφέρεται και για το αναγκαίο χάζι, χαρίζοντας άπλετη θέα και μάλιστα αφ’ υψηλού.
Η μπάρα έχει τοποθετηθεί πολύ έξυπνα, δίνοντας το αναγκαίο βάθος στο χώρο και απευθείας σύνδεση με τα δρώμενα της Πλατείας. Μάλιστα προσφέρει πρόσβαση κι απ’ έξω, με τέσσερα σκαμπώ ευάερα και ευήλια.
Η επίπλωση είναι υπερσύγχρονη, άνετη, λειτουργική, λιτή και ανεπιτήδευτη και το σημαντικότερο δένει με τα χρώματα του μαγαζιού αλλά και με τη φιλοσοφία του 15 GARDEN που δεν είναι να διώξει γρήγορα τον πελάτη, αλλά να τον κρατήσει όλες της ώρες της ημέρας, επτά μέρες την εβδομάδα.
Σε αυτή τη λογική κινείται η λίστα των προσφερομένων ειδών που περιλαμβάνει τα πάντα:
-Καφέ όλων των ειδών και υψηλών απαιτήσεων που απευθύνεται σε μερακλήδες.
-Τσάι για ψαγμένους και δύσκολους του είδους.
-Φαγητό που καλύπτει όλες τις ώρες της ημέρας: Πρωινό με ομελέτα και αυγά με μπέικον, μπαγκέτες και χάμπουργκερ για ελαφρύ μεσημεριανό και πλούσιο βραδυνό με δροσερές σαλάτες, πίτσα και ποιοτικές μακαρονάδες.
-Ποτό για ψαγμένους πότες με ουίσκι, βότκα και τζιν όλων των ειδών και απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Πλούσια λίστα με κοκτέιλς, ανάμεσα στα οποία και μη αλκοολούχα και ποιοτική λίστα με κρασιά και αφρώδεις οίνους. 
Συμπερασματικά, η  γενικότερη φιλοσοφία του 15 GARDEN συμπυκνώνεται στη φράση «μαγαζί με προδιαγραφές Κολωνακίου και τιμές Άνω Λιοσίων». Το επιχειρηματικό ντουέτο φέρθηκε με εντιμότητα στο κοινό προσφέροντας ξεχωριστές υπηρεσίες σε γήινες τιμές. Και τα σχέδιά του είναι ακόμα πιο φιλόδοξα. Θέλουν να δώσουν οντότητα στο brandname, δημιουργώντας έναν Κήπο της Εδέμ στην πίσω πλευρά για όσους επιζητούν ηρεμία και ξεκούραση. Γιατί μπορεί το ατού του μαγαζιού να είναι η Πλατεία ως επίκεντρο της κοινωνικής συναναστροφής της πόλης, αλλά τα γούστα ποικίλουν.
Τους ευχόμαστε από καρδιάς καλές δουλειές. Η πόλη έχει ανάγκη από τέτοιες προσπάθειες.

ΥΓ: Για τη μουσική καλύτερα να μη μιλήσουμε γιατί κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε υπερβολικοί. Απλά καταπληκτική κινείται, επιδέξια, σε όλα τα είδη, μέχρι τη jazz και το musical σε πολύ διακριτικούς τόνους και διαχέεται άψογα στο χώρο από το επαγγελματικό ηχοσύστημα. Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που οι πελάτες θα επιβάλουν "με τον τσαμπουκά" τα γούστα τους, αλλά σημασία έχει η άποψη που καταθέτει το μαγαζί.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου