Αύριο Κυριακή το αρβανίτικο γλέντι για την προβολή της Χασιάς από το κανάλι της Βουλής

ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ο παρουσιαστής της εκπομπής "από τόπο σε τόπο" Χρήστος Μυλωνάς και ΔΕΞΙΑ τα αρβανίτικα χορευτικά της Φυλής και των Άνω Λιοσίων, που μετά την εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, την περασμένη Κυριακή, ετοιμάζονται για μια ακόμα εξόρμηση, αυτή τη φορά στην Πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής
Μετά την πετυχημένη διοργάνωση του 3ου Αναρριχητικού Φεστιβάλ η Δημοτική Ενότητα Φυλής συνεχίζει την προσπάθεια για την προβολή της παράδοσης και της γαστρονομίας της Φυλής, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών απ’ όλη την Αττική.
Για το σκοπό αυτό κάλεσε την εκπομπή του Καναλιού της Βουλής «από τόπο σε τόπο» με τον παρουσιαστή της Χρήστο Μυλωνά, στην κεντρική Πλατεία της Φυλής, για να «τραβήξει» την Κυριακή 14 Μάη 2017 ένα τρικούβερτο αρβανίτικο γλέντι με πλούσιο φαγοπότι από την παραδοσιακή αρβανίτικη κουζίνα. Στο γλέντι, μαζί με τους παραδοσιακούς χορούς θα έχουν την τιμητική τους η προβατίνα, οι τζόλιες, οι λουκουμάδες, το παραδοσιακό γιαούρτι και το ψωμί από ξυλόφουρνο.
Θα πάρουν μέρος τα χορευτικά της Δημοτικής Ενότητας, της ΦΥΛΑΣΙΑΣ και της ΠΗΓΗΣ αλλά και του αρβανίτικου Συλλόγου των Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ.

Εξυπακούεται ότι πρόσκληση για μεζέ, κρασί και χορό απευθύνεται και σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε η φιλοξενία αποτελεί το μεγάλο χάρισμα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής και όλων των αρβανιτών. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου