Εγκαινιάστηκαν οι διευρυμένες δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας Φωτεινής Κούβελα

 



Την επέκταση των δράσεων και υπηρεσιών του προς τις γυναίκες του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής, εγκαινίασε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, παρουσία της Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), Φωτεινής Κούβελα. 

«Υπάρχουν δράσεις και παρεμβάσεις πολύ σημαντικές και σήμερα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, οριοθετούμε μια νέα αρχή, με αφορμή την επέκταση του προγράμματος και την αναβάθμισή του», ανέφερε η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ισότητας του Δήμου Φυλής και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου, καλωσορίζοντας την κα Κούβελα, τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και τις δημότισσες που παραβρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων του Συμβουλευτικού Κέντρου. Παρουσιάζοντας συνοπτικά το έργο και τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, που εντάσσεται σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, η κα Γιαννοπούλου υπογράμμισε τη σημαντική βοήθεια και υποστήριξη του Δήμου γενικότερα και δη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του πολιτικού της προϊσταμένου, Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Αντωνόπουλου, στη λειτουργία της δομής.

Αναφερόμενη στη διεύρυνση των δράσεων και υπηρεσιών του Συμβουλευτικού Κέντρου, η κα Γιαννοπούλου επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια «να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο η τοπική κοινωνία, να γνωρίσει τις δράσεις μας και τις παρεμβάσεις μας καλύτερα ο κόσμος». «Πιστεύουμε ότι, επειδή οι δράσεις αυτές δεν απευθύνονται μόνο σε όσες γυναίκες έχουν δεχθεί τη βία σε όλες τις μορφές της, αλλά σε κάθε γυναίκα που έχει πρόβλημα είτε αυτή είναι πρόσφυγας, είτε μετανάστρια, είτε άνεργη, είτε αντιμετωπίζει τη βία και τις διακρίσεις σε κάθε μορφή τους, απευθυνόμαστε σε όλες τις γυναίκες», υπογράμμισε η κα Γιαννοπούλου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το Κέντρο δεν εξυπηρετεί περιστατικά μόνο από τον Δήμο Φυλής, αλλά και από γειτονικούς δήμους. «Είμαστε λοιπόν εδώ για να στηρίξουμε κάθε γυναίκα στο πρόβλημά της και είμαι σίγουρη, ότι όλοι εδώ σήμερα, και με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής θα πάμε ακόμα καλύτερα και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε η κα Γιαννοπούλου.

Στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται από το Συμβουλευτικό Κέντρο, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος. «Δυστυχώς, αν και τα θέματα ισότητας των δύο φύλων έχουν προχωρήσει αρκετά, παρόλα αυτά κάποιες στρεβλώσεις δεν έχουν αντιμετωπισθεί και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση θεώρησε προτεραιότητά της να λειτουργήσει αυτό το πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Αργυρόπουλος, διαβεβαιώνοντας τις κες Κούβελα και Γιαννοπούλου, καθώς και το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου ότι ο Δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν στην ισότητα των δύο φύλων. Παράλληλα, έθεσε στην κα Κούβελα το θέμα της ανάγκης διασφάλισης χρηματοδότησης για τη λειτουργία της δομής μετά η λήξη του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Στον χαιρετισμό της η κα Φωτεινή Κούβελα, ευχαρίστησε τον Δήμο Φυλής για τη στήριξη που παρέχει στο Συμβουλευτικό Κέντρο και ενημέρωσε τα στελέχη του Κέντρου και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, για το έργο της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη της κάθε είδους βίας κατά των γυναικών, μέσα από τη λειτουργία του ολοκληρωμένου και συνεκτικού Εθνικού Δικτύου για την καταπολέμησή της, που αποτελείται από την 24ωρη γραμμή SOS 15900 και τα 39 Συμβουλευτικά Κέντρα και τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι υπηρεσίες του δικτύου διευρύνονται σε περισσότερες ευάλωτες ομάδες γυναικών και στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη τον προηγούμενο μήνα Σύμφωνο Συνεργασίας, με αρμόδια υπουργεία (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.ά.) «ώστε να συντονίσουμε τις δράσεις μας και τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να δώσουμε βοήθεια σε αυτές τις γυναίκες». Η κα Κούβελα αναφέρθηκε και στη νέα υπηρεσία του δικτύου, τη συμβουλευτική εργασίας, που σκοπός της είναι να βοηθήσει τις γυναίκες που υπόκεινται σε βία, να εργαστούν.

Τέλος, μεταξύ άλλων, η κα Κούβελα ανακοίνωσε ότι η ΓΓΙΦ προχωρά σε συμφωνίες με τους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ώστε δικηγόροι να παρέχουν νομική βοήθεια στις γυναίκες και εκπροσώπηση στο δικαστήριο. «Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες που έρχονται εδώ, θέλουμε να τις στηρίξουμε να βγουν στην κοινωνία να παλέψουν για τη ζωή τους», υπογράμμισε η κα Κούβελα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό του Συμβουλευτικού Κέντρου το οποίο βρίσκεται στην οδό Ι. Καμπόλη 23, στα Άνω Λιόσια (τηλ. 210 2483360), ενώ ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο με τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου και ενημέρωση των δημοτών για τις διευρυμένες υπηρεσίες που παρέχει στις γυναίκες.

Στην πλατεία Ηρώων των Άνω Λιοσίων, λίγο αργότερα, τη Γενική Γραμματέα Ισότητας κα Φωτεινή Κούβελα, καλωσόρισε στο περίπτερο δράσεων του Συμβουλευτικού Κέντρου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ενώ η Γραμματέας κλήθηκε προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό και στο βήμα των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Πολιούχων Κωνσταντίνου κι Ελένης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια και την παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας Φωτεινής Κούβελα στα Άνω Λιόσια 


















 

Ιδού και το ενημερωτικό έντυπο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών



Δείτε και το βίντεο του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών σχετικά με τις δράσεις του

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου