Ο Σπύρος θαλασσοδέρνεται 14 ώρες και συνεχίζει ακάθεκτος

ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ 52 ΑΠΟ ΤΑ 104 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

Επάνω ο Σπύρος Χρυσικόπουλος στον αγώνα, στη δεύτερη φωτό μια υποβρύχια λήψη και κάτω το ιστιοπλοϊκό που τον συνοδεύει
Πάνω από 14 ώρες συνεχόμενης κολύμβησης στον Τορωναίο Κόλπο της Χαλκιδικής συμπλήρωσε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος. 
Ο υπεραθλητής από τη Ζωφριά του Δήμου Φυλής ξεκίνησε στις 5 το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017 από τη Νικήτη Σιθωνίας με κατεύθυνση την Καλλιθέα Κασσάνδρας και έχει καλύψει τη μισή απόσταση δηλαδή 52 χιλιόμετρα. Στις 7 το απόγευμα επέστρεψε από την Καλλιθέα στη Νικήτη και ήδη διασχίζει για τρίτη φορά τον Τορωναίο Κόλπο, με κατεύθυνση προς την Καλλιθέα, όπου αναμένεται να φτάσει γύρω στις 2 το πρωί της Κυριακής 30 Ιουλίου 2017. Αμέσως θα επιστρέψει στη Νικήτη, διασχίζοντας για τέταρτη φορά τον Τορωναίο Κόλπο και ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του. 
Δίπλα του βρίσκεται ιστιοπλοϊκό σκάφος στο ποίο επιβαίνουν η ομάδα υποστήριξης και ο χρονομέτρης που θα πιστοποιήσει ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε. 
Με αγωνία παρακολουθεί την προσπάθειά του η μητέρα του Ειρήνη Στασινοπούλου, η οποία κινείται, οδικώς, μεταξύ Νικήτης και Καλλιθέας, ενώ βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τα μέλη του πληρώματος του ιστιοπλοϊκού που συνοδεύει το Σπύρο.
Ολοκληρώνοντας το εγχείρημά του ο Σπύρος θα γίνει ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που έχει διασχίσει τέσσερις συνεχόμενες φορές τον Τορωναίο Κόλπο, καλύπτοντας συνολική απόσταση 104 χιλιομέτρων. 
Ταυτόχρονα θα έχει αποκτήσει φυσική κατάσταση, εμπειρία και αυτοπεποίθηση για να αφοσιωθεί στο μεγάλο του στόχο που είναι να καλύψει κολυμπώντας (στις αρχές Σεπτέμβη 2018) την απόσταση Ρόδος-Καστελόριζο που φτάνει τα 133,3 χιλιόμετρα. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου