Παραδόθηκε επίσημα στους δημότες το Δημαρχείο Φυλής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ-ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ









































Μνήμες, συγκίνηση αλλά και πολλά χαμόγελα ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν, το πρωί του Δεκαπενταύγουστου, στη σεμνή τελετή που οργάνωσε ο Δήμος Φυλής για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημαρχείου Φυλής «Νικόλαος Λιάκος», προς τιμήν του Δημάρχου που χάραξε βαθιά και ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στη Φυλή.
«Ο Νικόλαος Λιάκος, επί της Δημαρχίας του, οδήγησε τη Φυλή σε πρωτοποριακούς για την εποχή δρόμους και τη μετέτρεψε από μια απομακρυσμένη μικρή κοινότητα σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο» σημείωσε ο Χρήστος Παππούς.
 Στην εκδήλωση με αφορμή το πολιτικό μνημόσυνο του Νίκου Λιάκου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου τους, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους αλλά και τους πρώην Προέδρους και Δημάρχους της Φυλής .
«Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα ως Δήμαρχος Φυλής να συνεχίσω τα έργα που εσείς ξεκινήσατε. Είναι μεγάλη ευθύνη σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις να προχωρήσουμε και να κάνουμε πολλά. Είναι μεγάλη η ευθύνη απέναντι σε όλους να κρατήσουμε ενωμένο τον τόπο μας και να υπάρχει μόνο αγάπη στην περιοχή μας» υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς, με αφορμή το βιογραφικό video του Νίκου Λιάκου που επιμελήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργύρης Αργυρόπουλος και προβλήθηκε στην έναρξη της εκδήλωσης, αμέσως μετά τον αγιασμό των εγκαινίων.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο χαιρετισμό του, στους πρώην δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Γκόλτσιο και  Βασίλη Τσούτσουρα. «Αυτό το Δημαρχείο δεν θα υπήρχε σήμερα αν δεν είχαν βάλει πλάτη αυτοί οι δυο συνδημότες μας» είπε ο Δήμαρχος Φυλής και δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Ενότητα Φυλής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησης όσον αφορά την κατασκευή αναπτυξιακών έργων.
«Ολοκληρώσαμε την αποχέτευση και την ανάπλαση στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, αποκαταστήσαμε το Δημαρχείο που ήταν χτυπημένο από το σεισμό του 1999. Δεν μπορεί όμως η Φυλή να έχει βόθρους το 2017, όταν ο Νίκος Λιάκος είχε ξεκινήσει ήδη το έργο της αποχέτευσης» σημείωσε ο Χρήστος Παππούς και ανακοίνωσε την υλοποίηση της αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή της Πηγής και των υπόλοιπων τμημάτων της Δημοτικής Ενότητας.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είχε κατακλύσει στο Δημαρχείο όταν αναφέρθηκε  στην αναπαλαίωση του μεταβυζαντινού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής που ξεκίνησε ο Δήμος σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και δαπάνη του Δήμου Φυλής .
«Πρωτοπορούμε, προχωρούμε ήδη στην ενεργειακή αναβάθμιση όλου του Δήμου με στόχο τον μηδενισμό των δημοτικών δαπανών για ηλεκτροδότηση των δημοτικών κτιρίων» είπε ο Δήμαρχος  Φυλής, ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με τη δέσμευση πως «ο Χρήστος Παππούς θα είναι καλύτερος Δήμαρχος από το Νίκο Λιάκο».

«Δεν ήθελα να αναφερθώ στα έργα που υλοποιούμε αλλά προκλήθηκα με την καλή έννοια από το video  που είδα για το Νίκο Λιάκο. Εμείς οι αυτοδιοικητοί προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι από τον προηγούμενο. Ήταν πολύ  καλός Δήμαρχος ο Λιάκος αλλά σας δίνω το λόγο μου πως ο Παππούς θα είναι καλύτερος από το Λιάκο» δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Φυλής και κήρυξε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του αείμνηστου Νίκου Λιάκου.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου