Με εθνική περηφάνεια ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στη Δημοτική Ενότητα Φυλής

Με λαμπρότητα, υπερηφάνεια και εθνική συγκίνηση τιμήθηκε η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.
«76 χρόνια πέρασαν από το έπος του 40 και ακόμα βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή .  Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν με τα όπλα οι εταίροι μας του άξονα Γερμανίας- Ιταλίας το 1940 προσπαθούν να το κάνουν σήμερα με τα υπερόπλα τους που λέγονται μνημόνια» υπογράμμισε εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος .
Ο Αντιδήμαρχος Φυλής επεσήμανε στην ομιλία του πως «Οι αγωνιστές του 40 που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι απαιτούν από εμάς τα αυτονόητα. Απαιτούν να ακολουθήσουμε το δρόμο που χάραξαν και να διασφαλίσουμε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.  Έννοιες υψίστης σημασίας που μαζί με την οικογένεια και την πίστη μας συνθέτουν την ψυχή μας , την ψυχή της Ελλάδος. Ζήτω η Ελλάδα» κατέληξε ο Σπύρος Μπρέμπος.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 7.30 το πρωί με την πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες της Φυλής ενώ λίγο μετά τις δέκα το πρωί ξεκίνησε η δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο πατέρας Δημήτριος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση  στο χώρο του Ηρώου και η κατάθεση στεφάνων. Η θρησκευτική τελετή έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των ηρώων. Αμέσως μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Φυλής Σπύρο Μπρέμπο παρέλασαν με υπερηφάνεια οι μαθητές του Α΄ Παιδικού Σταθμού, του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου αλλά και των παραδοσιακών και αθλητικών συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας. Ο εορτασμός κουφώθηκε με την μαθητική παρέλαση μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης. Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν, όπως πάντα, στην προτομή του μεγάλου ήρωα της Φυλής Καπετάν Μελέτη.
Ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Ελένη Λιάκου, οι τοπικοί σύμβουλοι Στέλιος Νίκας και Κώστας Μπρέμπος, συνοδεία του παπα Δημήτρη μετέβησαν στο μνημείο του Καπετάν Μελέτη όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου.
Αμέσως μετά μέλη του χορευτικού του συλλόγου Φυλασία αλλά και δημότες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην  πλατεία Φυλής. 



























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου