Με πρωταγωνίστρια τη νέα γενιά ο εορτασμός της 25η Μαρτίου στο Ζεφύρι


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, περηφάνια και τιμή γιορτάστηκε στο Ζεφύρι η μεγάλη εθνική και θρησκευτική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 7.30 π.μ. με πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ναούς της Δημοτικής Ενότητας. 

Συνεχίστηκαν με δοξολογία που εψάλλει στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση που φέτος -λόγω έργων στην Λεωφόρο Παναγίας Γρηγορούσης- έγινε στην οδό Φιλικής Εταιρείας. 

Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου εκπλήσσοντας τους πάντες, επέλεξε να παραχωρήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, σε ένα νέο πετυχημένο άνθρωπο προκειμένου να τον επιβραβεύσει για τις προσπάθειες του και να δώσει κίνητρο και σε άλλα παιδιά να αγωνίζονται για τα όνειρά τους. 
Ο φοιτητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π Ιωάννης Ζάχος, ο οποίος αρίστευσε πέρσι στις πανελλήνιες εξετάσεις εκφωνώντας τον Πανηγυρικό της ημέρας, έκανε αναλυτική ιστορική αναδρομή του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία , χαρακτήρισε «ντροπιαστική και άνανδρη ομηρία» την κράτηση των δυο Ελλήνων Αξιωματικών για 25η ημέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης και αναφώνησε καταχειροκροτούμενος Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Ελευθερία, Ζήτω η Ελλάδα. 
Δείτε τι ακριβώς είπε



Στεφάνια κατέθεσαν οι: Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, Γιώργος Κούρκουλος εκ μέρους των Παιδικών Σταθμών, ο πάτερ Άγγελος Κανέλος εκ μέρους του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας, ο πατέρας Απόστολος Αντωνίου εκ μέρους του Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού, ο Αστυνόμος Α΄ Γεράσιμος Δέλης εκ μέρους του Αστυνομικού τμήματος Ζεφυρίου, ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κων/νος Τέγος εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αττικής, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νίκος Μποζίνης εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αττικής , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ηλίας Κοκκίνης εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Βασίλης Θεοδωρόπουλος εκ μέρους των πολιτιστικών συλλόγων και ο Παναγιώτης Λουμάκης εκ μέρους των αθλητικών συλλόγων του Ζεφυρίου. 

Η τελετή κατάθεσης στεφάνων ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αμέσως μετά ξεκίνησε η μεγάλη μαθητική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και το Λύκειο Ζεφυρίου καθώς και οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής. Την παρέλαση άνοιξαν οι Παιδικοί σταθμοί ενώ αυλαία έριξε με εντυπωσιακό τρόπο και φέτος ο σύλλογος Πελοποννησίων. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης περήφανος και αγέρωχος με το κατάλευκο δυνατό άτι του, πλαισιωμένος από παιδιά του συλλόγου με παραδοσιακές στολές έκλεισαν καταχειροκροτούμενοι την παρέλαση κλέβοντας τις εντυπώσεις. 
Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο πρόεδρος Πελοποννησίων και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου κέρασαν καλό τσίπουρο αναψυκτικά και νηστίσιμα εδέσματα τους παριστάμενους. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν γίνεται παρέλαση, χωρίς μια μεγάλη στάση αμέσως μετά, από το σύλλογο ηπειρωτών Ζεφυρίου. Τσίπουρο, κρασί και μπακαλιάρο σκορδαλιά κέρασε ο Ηλίας Αθανασόπουλος και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου όλους όσους τήρησαν το έθιμο και προσήλθαν στο σύλλογο μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 







 























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου