Ικανοποίηση και συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού από υψηλόβαθμα στελέχη ...

...του Προγράμματος παροχής τροφίμων  σε απόρους ΤΕΒΑ




Θερμά συγχαρητήρια, για την άριστη υλοποίηση και εκτέλεση του προγράμματος παροχής τροφίμων σε απόρους ΤΕΒΑ, που διαχειρίζεται ο Δήμος Φυλής, ως επικεφαλής της Σύμπραξης Δυτικής Αττικής , έλαβαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος από υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε. και της χώρας μας.
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 επισκέφθηκε την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής , μεικτό υψηλόβαθμο κλιμάκιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, που είναι η διαχειριστική αρχή του προγράμματος ΤΕΒΑ και από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, στο πλαίσιο της παρακολούθησης του προγράμματος.
Τα στελέχη της Ε.Ε. και οι Έλληνες που επιβλέπουν το πρόγραμμα ξεκίνησαν την επίσκεψή τους από τις αποθήκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν ενδελεχώς από το Διευθυντή Γιώργο Βέλλη , για τον συνολικό αριθμό των ωφελουμένων, τους τρόπους συντονισμού και συνεργασίας με τους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τους τρόπους ενημέρωσης των ωφελουμένων και κυρίως τους τρόπους διανομής των τροφίμων.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Αντωνόπουλο, για τις επιπλέον του προγράμματος, ποσότητες νωπών τροφίμων, κυρίως ψαριών, που διανέμει συστηματικά η Κοινωνική Υπηρεσία στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ και ζήτησε κίνητρα για τους δωρητές και διευκολύνσεις για τη μεταφορά των προϊόντων, ώστε να επεκταθεί η διανομή και στους άλλους Δήμους.
«Είστε ένα θετικό παράδειγμα και οι δωρεές που βλέπουμε είναι πάρα πολλές. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Διαπιστώσαμε ότι έχετε μια πολύ οργανωμένη κοινωνική Υπηρεσία, ευέλικτη και αποδοτική, το σύστημα που ακολουθεί ο Δήμος Φυλής σε όλα τα στάδια για την εξυπηρέτηση του ΤΕΒΑ μπορεί να αποτελέσει βέλτιστη πρακτική και για τους υπόλοιπους φορείς , αφού ο Δήμος σας είναι περισσότερο αποτελεσματικός από τα στάνταρ του προγράμματος», σημείωσαν από την πλευρά τους Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι.
«Σας ευχαριστώ που ήρθατε. Δεχόμαστε με χαρά οποιαδήποτε επιθεώρηση κρίνεται ότι πρέπει να γίνει, γιατί ο στόχος μας είναι να γίνουμε ακόμα καλύτεροι για να μπορούμε να ανακουφίσουμε όσους περισσότερους δημότες μπορούμε» σημείωσε μετά το τέλος της ενημέρωσης ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
«Και εμείς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε. Ήταν πολύ ενδιαφέρον που ήρθαμε εδώ γιατί εμείς είμαστε πολύ μακριά και κάθε χρόνο λαμβάνουμε τις εκθέσεις με τους τόνους τροφίμων και τους αριθμούς. Πρέπει λοιπόν και είναι σημαντικό κάποια στιγμή να επισκέπτεσαι τον ίδιο τον τόπο για να βλέπεις από κοντά τι συμβαίνει στην πράξη. Καλή τύχη και καλή συνέχεια» απάντησε ο επικεφαλής του κλιμακίου Frank Pointer.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι . Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη και κυρίως το κομμάτι με τις δωρεές που συζητήσαμε. Πρέπει να δούμε τα τεχνικά προβλήματα για να δούμε πως μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τη μεταφορά των προϊόντων που προέρχονται από δωρεές» δεσμεύτηκε ο E . Gazon.
Θετικά και στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα σχόλια των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων που μετείχαν στην επίσκεψη, των κυριών Ε. Φωτοπούλου, Ε. Λαμπριτζή, (Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού) και Β. Παπανδριανού (Γενική Γραμματεία Πρόνοιας).
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση του κλιμακίου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων συνοδεία του Δημάρχου Χρήστου Παππού και γεύμα σε παραδοσιακό καφενείο προκειμένου οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. να γνωρίσουν μια νέα για αυτούς πτυχή της Ελληνικής παράδοσης και φιλοξενίας. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων στο Δήμο Φυλής.













0 comments:

Δημοσίευση σχολίου