Σε ενέδρα των ΟΠΚΕ οφείλεται η σύλληψη των τσιγγάνων που κακοποίησαν τους ηλικιωμένους

ΦΩΤΟ: POLICE NEWS
Η σύλληψη της συμμορίας των 4 νεαρών ΡΟΜΑ που κακοποίησε το ζευγάρι ηλικιωμένων στη Ζωφριά ικανοποίησε το περί δικαίου αίσθημα των κατοίκων κι αυτό φάνηκε από την απήχηση του θέματος στο διαδίκτυο. 
Χιλιάδες «κλικ» και εκατοντάδες κολακευτικά σχόλια για την Αστυνομία, καθώς ο κόσμος είχε εξοργιστεί με το συμβάν. 
Με τέτοια απήχηση θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομίας και στις συνθήκες της σύλληψης, που ανέδειξαν τη συμβολή των ΟΠΚΕ, δηλαδή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας. 
Της ειδικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) που διακρίνεται για τις επιχειρησιακές ικανότητες και την εμπειρία της σε υποθέσεις που απαιτούν υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και εκπαίδευσης. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά πραγματοποιήθηκε μια επιτυχία που καταξίωσε την Αστυνομία στα μάτια των κατοίκων της περιοχής, καθώς, εκτός από το συγκεκριμένο συμβάν είχε παρατηρηθεί σωρεία καταγγελιών κακοποίησης ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. 
Παρεμπιπτόντως, τα συμβάντα αυτά έχουν εξοργίσει τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν διαπιστώσει μια αλλαγή στο προφίλ των εγκληματιών. Κακοποίηση ηλικιωμένου εθεωρείτο αδιανόητη, τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και στον κόσμο των παραβατικών, όπου ίσχυε ένας ιδιότυπος «κώδικας τιμής». 
Επανερχόμενοι στο χρονικό της σύλληψης, πρέπει να αναφέρουμε ότι το συμβάν της Ζωφριάς ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των αστυνομικών. Η ΟΠΚΕ αφού πήρε τις περιγραφές των δραστών από το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Λιοσίων κατέστρωσε το δικό της επιχειρησιακό σχέδιο. Το βράδυ της σύλληψης είχε στήσει δύο μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Λιοσίων, περιμένοντας την ομάδα των νεαρών κακοποιών να εμφανιστεί. 
Πράγματι, τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σαββάτο 13 Ιανουαρίου 2018, η μια από τις περιπολίες εντόπισε, στην περιοχή της Δροσούπολης, ένα ύποπτο αυτοκίνητο και επεδίωξε να το σταματήσει για έλεγχο. Όμως οι επιβαίνοντες δε συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν. Από την καταδίωξη που ακολούθησε εγκλωβίστηκε το αυτοκίνητο των υπόπτων και άρχισε πεζή καταδίωξη που οδήγησε στη σύλληψή τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας για αναγνώριση, η οποία τους ταυτοποίησε με το περιστατικό και άρχισε η διαδικασία της προανανάκρισης, ώστε να ερευνηθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες πράξεις. 
Αυτή είναι η μικρή ιστορία που προέκυψε από το πρόχειρο ρεπορτάζ του ΦΥΛΑΡΧΟΥ για τη σύλληψη. 
Ιστορία που δικαιώνει αυτούς που πιστεύουν στις ΟΠΚΕ και θεωρούν ότι η εγκατάστασή τους στο κτίριο της Πολεοδομίας Άνω Λιοσίων και η ενίσχυσή τους με τα τζιπ που αγοράστηκαν από το Δήμο Φυλής θα συμβάλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών που σήμερα αδικούνται, κατάφωρα, από τη συμπεριφορά μια κοινωνικής μειοψηφίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου