Επιστρέφει ο Μεσαίωνας στα Δημοτικά των Άνω Λιοσίων…

Με δύο εκπαιδευτικές βόμβες μεγατόνων, σε ισάριθμες μέρες, κτύπησε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Αρκιτσαίος. 
Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας πρότεινε την ενοποίηση των γεωγραφικών περιφερειών των Δημοτικών Σχολείων Ζεφυρίου, με σκοπό να κατανεμηθούν τα τσιγγανάκια και στα τέσσερα σχολεία της πόλης. Και πάνω που η Ένωση Γονέων Ζεφυρίου προσπαθούσε να συνέλθει, ο Διευθυντής επανήλθε με νέο «τρομοκρατικό» κτύπημα. Πρότεινε, με έγγραφό του, κάτι αντίστοιχο και για τα Άνω Λιόσια, σε μικρότερη όμως έκταση, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει από την καθυστέρηση της ανέγερσης διδακτηρίου για το 10ο Δημοτικό Σχολείο. Δραματοποιώντας την κατάσταση ο Κωνσταντίνος Αρκιτσαίος προτείνει να συνενωθούν οι γεωγραφικές περιφέρειες των 1ου, 6ου και 7ου Δημοτικών και να δημιουργηθεί επιπλέον τμήμα στο 6ο Δημοτικό επισείοντας μάλιστα και μια απειλή από το Μεσαίωνα: Ότι δηλαδή, αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή του, τότε «θα καταστεί αναγκαία η λειτουργία τμημάτων του 1ου Δ.Σ. Άνω Λιοσίων σε απογευματινή βάρδια, φαινόμενο που γυρίζει την εκπαίδευση αρκετά χρόνια πίσω».
Το αναπόφευκτο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο Κωνσταντίνος Αρκιτσαίος δεν έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας της Δευτέρας, 1 Ιουλίου 2013. Όπου, παρεμπιπτόντως, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Δημήτρη Πουλιάση, για να τοποθετηθεί μια προκασκευασμένη αίθουσα στο προαύλιο του σχολείου. 
Φυσικά όλα αυτά θα είχαν λυθεί αν η διοίκηση του Δήμου είχε κάνει πράξη τη δέσμευσή της να παραδώσει, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων του 2012 το διδακτήριο του 10ου Δημοτικού. Αλλά με τους ρυθμούς που δουλεύει δεν θα το έχει παραδώσει ούτε μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2013…

Ιδού, για του λόγου το αληθές και το έγγραφο που αναμένεται να κάνει ακόμα πιο θερμό το καλοκαίρι των Άνω Λιοσίων….

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου