Υπό κατάργηση το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου;

Το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, υπό πολιορκία, από τους τσιγγάνους,
στις 22 Σεπτεμβρίου, 2011...
Εντείνεται η φημολογία για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου, καθώς, όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται στη διατήρηση μόνο ενός Αστυνομικού Τμήματος ανά Καλλικρατικό Δήμο. 
Το θέμα είχε τεθεί και παλιότερα, προκαλώντας αντιδράσεις που ανάγκασαν το Υπουργείο να αναδιπλωθεί, δηλώνοντας ότι θα επανεξετάσει το θέμα, «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και οι αποφάσεις θα είναι προσαρμοσμένες στις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής του Δήμου Ζεφυρίου και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της» ΚΛΙΚ


Φαίνεται όμως ότι επρόκειτο για ελιγμό, αφού επανέρχεται, αναστατώνοντας και πάλι τους κατοίκους, που υποστηρίζουν ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, η περιοχή θα παραδοθεί, πλήρως, στην ασυδοσία των τσιγγάνων. 
Υπενθυμίζεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα ιδρύθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή, μετά από αγώνα του Δήμου Ζεφυρίου και των κατοίκων. Μάλιστα, κατασκευάσθηκε από το Δήμο, με σκοπό να πιέσει το Υπουργείο να προχωρήσει στην ίδρυσή του, αφού δεν θα επιβαρυνόταν με έξοδα μίσθωσης κτιρίου. Η επιλογή αναδείχθηκε σωστή αφού παρά την υποστελέχωσή του, το Αστυνομικό Τμήμα συνέβαλε στην υπόθεση της στήριξης των κατοίκων, απέναντι στην επιθετικότητα των τσιγγάνων. Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι φορές που πολιορκήθηκε από εξαγριωμένους τσιγγάνους, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στα επεισόδια για τον Αλέξη κι όταν, μετά από ληστεία και τροχαίο ατύχημα, επιχείρησαν να απελευθερώσουν κρατούμενο ομόφυλό τους KΛΙΚ 1 και ΚΛΙΚ 2.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος αποτελεί πρόκληση για το Ζεφύρι και σηματοδοτεί την οριστική του εγκατάλειψη, μετά την κατάργηση των Ιατρείων του ΙΚΑ, του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταχυδρομείου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά του Δήμου Φυλής. 
Άλλωστε δεν φημίζεται για τα αντανακλαστικά της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου