Με επισημότητα η ενθρόνιση της Ηγουμένης στη Μονή Κλειστών

O Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης, δίπλα στην Ηγουμένη της Μονής Κλειστών
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας τέλεσε τη χειροθεσία της Ηγουμένης
Μεταξύ των ιερωμένων που παρευρέθηκαν στην τελετή ήταν
και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Στην άκρη αριστερά η Ηγουμένη
Αναμνηστική φωτογραφία της Ιεράς Κοινότητας της Μονής Κλειστών,
μετά την ενθρόνιση της Ηγουμένης
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας με την Ηγουμένη της Μονής Κλειστών, τον Ηγούμενο της Μονής Παρακλήτου κι έναν ακόμα μοναχό
Στην τελετή, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Λιάκου και το μέλος Στέλιος Νίκας
Αρκετός ήταν ο κόσμος που ανέβηκε στη Μονή Κλειστών για την ενθρόνιση της Ηγουμένης
Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαΐου, στη Μονή Κλειστών η ενθρόνιση της Ηγουμένης Μαριάμ από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα. Παρευρέθηκε πλήθος κληρικών, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και ο πνευματικός της Μονής Κλειστών και Ηγούμενος της Μονής Παρακλήτου. 
Από πλευράς των τοπικών αρχών παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καμπόλης και Σπύρος Μπρέμπος, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Λιάκου και τα μέλη Στέλιος Νίκας και Ιωάννα Πίνη-Σπυρίδωνος.
Μετά την τελετή της ενθρόνισης η οποία πραγματοποιήθηκε σε κατανυκτική και πανηγυρική ατμόσφαιρα, η Ιερά Κοινότητα της Μονής πρόσφερε κέρασμα στους πιστούς, ενώ στους επισήμους προσκεκλημένους παρέθεσε δείπνο. 
Στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, ο οποίος άσκησε χρέη τοποτηρητή στο διάστημα που χήρεψε ο επισκοπικός θρόνος της Μητρόπολης κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ηγουμένη θα ασκήσει προσηκόντως τα πνευματικά της καθήκοντα σε σχέση με το δύσκολο, όπως το αποκάλεσε, ποίμνιο της περιοχής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου