Τίμησαν το σύμβολο του Ζεφυρίου η Μητρόπολη Ιλίου κι ο Δήμος Φυλής




Λατρεία για τον παπα Χρήστο εξέφρασαν όλοι στο Ζεφύρι. Ο κληρικός που διακρίθηκε για το ήθος του κι αντιμετώπισε τις δυσκολίες με το πηγαίο χιούμορ του, μοίρασε, όπως τόσα χρόνια, αντίδωρο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας...
Τον πρώην εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας, Χρήστο Καπερώνη, τίμησαν για τα 55 χρόνια της διακονίας του στο Ζεφύρι, η Μητρόπολη Ιλίου και ο Δήμος Φυλής.
Η βράβευση του καταξιωμένου κληρικού πραγματοποιήθηκε, από το Μητροπολίτη Αθηναγόρα και το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, το πρωί της Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη της πολιούχου του Ζεφυρίου Παναγίας Γρηγορούσας.
Ο Σεβασμιώτατος του πρόσφερε, τιμής ένεκεν, μια εικόνα της Παναγίας κι ο Δήμαρχος ένα χρυσό ιερατικό σταυρό και άμφια. Οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Γιάννης Σχίζας το έμβλημα του Δήμου Φυλής.
Το εγκώμιο του τιμηθέντος έπλεξε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ο οποίος τόνισε ότι ο παπα Χρήστος έκτισε δύο φορές τον Ιερό Ναό, αφού αυτός που ανηγέρθη στη δεκαετία του ’60 κατεδαφίστηκε από το σεισμό του ’99.
Ο ιερέας Χρήστος Καπερώνης γεννήθηκε στη Στεμνίτσα Αρκαδίας το 1932 και ήρθε στο Ζεφύρι το 1960.
Η εκτίμηση που του τρέφει η τοπική κοινωνία εκφράζεται από το γεγονός ότι ήταν η τρίτη φορά που τιμήθηκε από το Δήμο, καθώς τα προηγούμενα χρόνια τον τίμησαν για την προσφορά του στην πόλη οι πρώην Δήμαρχοι Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου και Γιάννης Λάππας.  

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Λατρεία αποδίδεται μόνον στόν Θεό, επομένως είναι λάθος ό όρος (καί ασέβεια) που χρησιμοποιήσατε γιά τήν απόδοση τιμών σέ έναν έστω καί ιερέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή