Σίγησε η «ψυχή» της Φιλαρμονικής των Άνω Λιοσίων

+ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ
Η μπαγκέτα του δεν πρόκειται να υψωθεί ξανά. Ο εμβληματικός μαέστρος της Φιλαρμονικής των Άνω Λιοσίων Σταύρος Καλομοίρης δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Από το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2015 διευθύνει τη Φιλαρμονική των Αγγέλων. Ο Θεός του έκανε το χατίρι να φύγει όπως εκείνος ήθελε. Όρθιος. Όπως όρθιος έμεινε σε όλη του τη ζωή.
Πως συνέβη
Τίποτα δεν προδίκαζε ότι η Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής του 79χρονου Σταύρου Καλομοίρη. Σηκώθηκε όπως κάθε πρωί και ξεκίνησε τον πρωινό του περίπατο που είχε κατάληξη το καφενείο της γειτονιάς του. Δεν του έμελλε να φτάσει. Ο θάνατός του αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς, καθώς προς εικοσιπενταετίας, είχε αντιμετωπίσει έμφραγμα του μυοκαρδίου. 
Ποιος ήταν 
Ο Σταύρος Καλομοίρης είχε συνδέσει τη ζωή του με τη Φιλαρμονική του Δήμου Άνω Λιοσίων. Ανέλαβε τη διεύθυνσή της το 1977, επί Δημαρχίας Σταμάτη Γεώργα και την οργάνωσε σε επαγγελματικά πρότυπα. 
Ταυτόχρονα δημιούργησε ένα φυτώριο μουσικών που αποτελούν τον κορμό της σημερινής Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής.
Έθεσε ακόμα τις βάσεις της δημιουργίας του Δημοτικού Ωδείου, το 1988, επί Δημαρχίας Στέργιου Πανάγου και συνέχισε να καθοδηγεί τη Φιλαρμονική μέχρι το 2004, οπότε παρέδωσε τη σκυτάλη στους νεότερους. 
Για την προσφορά του τιμήθηκε πρόσφατα από το Δήμο Φυλής. Στη διάρκεια της συναυλίας για την Παγκόσμια Ημέρα της μουσικής, στις 21 Ιουνίου 2015, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς του απένειμε τιμητική πλακέτα και το έμβλημα του Δήμου Φυλής. 
Έφυγε ευτυχισμένος για ακόμα ένα λόγο: Άφησε στη ζωή δυο γιους που ακολουθούν τα χνάρια του στη μουσική. Το Νίκο που τον διαδέχθηκε στο τιμόνι της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής και το Δημήτρη καθηγητή βυζαντινής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών και πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής.

Ο Σταύρος Καλομοίρης, στην δεξιά άκρη, με το Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Στέργιο Πανάγο, τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Τσιμά και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής στη διάρκεια εκδήλωσης
Από τη βράβευση του Σταύρου Καλομοίρη, από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, κατά τη διάρκεια της συναυλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου 2015

6 σχόλια: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. εφη γεωργοπουλου25 Σεπ 2015, 5:07:00 μ.μ.

    Μαεστρο μου... καλο σου ταξιδι...θα ζεις για Παντα στις καρδιες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δημητρης δαμασκος25 Σεπ 2015, 6:10:00 μ.μ.

    Δασκαλε ..καλο σου ταξιδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό ταξίδι μαεστρο ευχαριστούμε για όλα που μας έμαθες χαιρετίσματα στον ζάχαρη τον νεστορα και τον κασέτα έχεις έτυμη μπάντα στον παράδεισο ......... :( :(

      Διαγραφή
  3. Καλο ταξιδι δασκαλε..οσα απολαμβανουμε σημερα σε εσενα τα χρωσταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια μικρη στιγμη μουσικης γνωριμίας....μια μεγάλη εντύπωση. .!θεοδωρος χαριδης..καλο ταξιδι στον μουσικο παραδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστούμε για όλα μαέστρο. Έδωσες χρώμα στη ζωή μου. Καλό ταξίδι.

    Αχ.Κασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή