Επείγουσα ανακεφαλαίωση για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Φυλής

Μπορεί η ανακεφαλαίωση των Τραπεζών να αποτελεί προτεραιότητα της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το τέλος του χρόνου, όμως το Δήμο Φυλής μόνο μια ανακεφαλαίωση Τράπεζας τον ενδιαφέρει. 
Κι αυτή δεν είναι άλλη από την Τράπεζα Αίματος, που τα τελευταία χρόνια είναι πιο ελλειμματική κι από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες. Το crash test που γίνεται από χρόνια έχει δείξει ότι, κόντρα στις επιδιώξεις των δημιουργών της, είναι ζημιογόνα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή της. Παρά τις προσπάθειες της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η Τράπεζα Αίματος όχι μόνο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου, αλλά έχει κατορθώσει να χρωστάει κι από πάνω. Κάποτε μάλιστα η Διευθύντρια Γεωργία Μιχάκη δε δίσταζε να στείλει, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, τους αιμοδότες στο Θριάσιο, με υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Κι όμως δεν τα κατάφερε…
Η διαχρονική αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έχει ως αποτέλεσμα να παθαίνουν αλλεργία στο τμήμα αιμοδοσίας του Θριασίου Νοσοκομείου, μόλις ακούνε για Φυλή. Γιατί ενώ τους πολιορκεί καθημερινά με αιτήματα για παροχή φιαλών, η συγκομιδή των αιμοδοσιών είναι από περιορισμένη έως απογοητευτική. Όλα αυτά με ένα μεγάλο αριθμό εν δυνάμει αιμοδοτών, αλλά και αναγκών, καθώς όλοι θυμούνται την αιμοδοσία μόλις χρειαστούν οι ίδιοι αίμα.
Έτσι οι Αντιδήμαρχοι και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, με αφύπνιση των εργαζομένων του Δήμου, αλλά και την παροχή του επιπλέον κινήτρου της αιμοδοτικής άδειας. Ως προς το τελευταίο Δήμαρχος πήρε την υπόθεση επάνω του καθώς κάθε αιμοδότης θα παίρνει άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας και τις τρεις επόμενες. Υπ’ αυτές τις συνθήκες τα περιθώρια αισιοδοξίας μεγαλώνουν, αλλά η ζωή έχει δείξει ότι η αιμοδοτική άδεια δεν είναι πανάκεια. Χρειάζεται αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προνοητικότητα, αφού ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα, τουτέστιν τι του ξημερώνει. 
Ας ελπίσουμε ότι το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου 2015, οπότε διοργανώνεται στο Δημαρχείο Φυλής νέα αιμοδοσία, θα δικαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις. 
Για το καλό όλων μας…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου