Απλά μαθήματα θεολογίας από τον Μπουραΐμη

Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης
είναι ένας πανεπιστήμονας του καιρού μας
Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι με τη διεύρυνση της γνώσης έπαψαν πλέον να υπάρχουν πανεπιστήμονες, όπως ο Πυθαγόρας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι κά. Βέβαια η γνώση είναι, όντως, απροσπέλαστη στο σύνολό της και πολλαπλασιάζεται καθημερινά, αλλά εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε κοντά μας ένα σύγχρονο πανεπιστήμονα, που ξεπερνά ακόμα και το Φωτεινό Παντογνώστη των παιδικών μας χρόνων.
Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, που οι επιστημονικές του αναζητήσεις δεν καλύπτονται πλέον από την Αρχιτεκτονική και την Αυτοδιοίκηση. Με την ευχετήρια κάρτα του μπήκε στο χώρο της ιατρικής, αναζητώντας τα συστατικά αίτια της παθολογίας, ενώ στην εκδήλωση της ΓΡΙΖΑΣ εισήλθε βιαίως και στο χώρο της Θεολογίας κάνοντας εκπληκτικές ανακαλύψεις.
Με την ευχετήρια κάρτα του ο Μπουραΐμης είχα αφήσει άναυδους τους γιατρούς, αναζητώντας "τα συστατικά αίτια της παθολογίας"
Τι δήλωσε, επί λέξει, στα κατάπληκτα μέλη του Συλλόγου και στους προσκεκλημένους; 
«Το σύμπαν δημιουργήθηκε από το Θεό, οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα του Χριστού μας. Οι άνθρωποι δημιούργησαν τις εκκλησίες, δημιούργησαν τα μοναστήρια, δημιούργησαν την Ορθοδοξία. Άρα λοιπόν η παράδοση πρέπει να έχει ένα σημείο αναφοράς σε αυτό το Δημιουργό. Αν λοιπόν εμείς τηρούμε την παράδοση και πρέπει να σεβόμαστε αυτή την παράδοση, η παράδοση είναι η εύρεση της εικόνας και λόγω της ευρέσεως της εικόνας δημιουργήθηκε το μοναστήρι. Άρα λοιπόν πρέπει να σεβόμαστε τα μοναστήρια και πρέπει, πραγματικά, όχι μόνο να τα σεβόμαστε, αλλά και να τα σεβόμαστε διαρκώς κι όχι κατά το δοκούν». 
Δείτε στο βίντεο:


Εδώ πραγματικά ο Μπουραΐμης εξέπληξε με τις θεολογικές του αποκαλύψεις και συμπλήρωσε τις ελλείψεις της Γένεσης, που είναι το πρώτο από τα πέντε βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, αμφισβητώντας ευθέως το Μωυσή, ο οποίος φέρεται ως ο συγγραφέας της. 
Άλλοι, δικαιολογημένα, θα υποστηρίξουν ότι οι αποκαλύψεις Μπουραΐμη σύνδεσαν ευθέως τη Γένεση με το Τριαδικό Δόγμα που αποτελεί το θεμέλιο της Ορθόδοξης Πίστης. 
Υπάρχουν, φυσικά και οι κακεντρεχείς που θα ισχυριστούν ότι ο λόγος του Μπουραΐμη ήταν ως συνήθως, ασυνάρτητος, αλλά αυτοί είναι οι συνήθεις ύποπτοι που τον φθονούν για την πνευματική του υπεροχή.
Το βέβαιο είναι ότι ο πρώην Δήμαρχος αξιοποιεί, προς όφελος της ανθρωπότητας, τον ελεύθερο χρόνο που του έχει προσφέρει η ακατανόητη απόφαση των συμπολιτών του να τον στείλουν για ξεκούραση στις προηγούμενες εκλογές. Και αποδεικνύει ότι όταν ο άνθρωπος θέλει να προσφέρει βρίσκει πάντα τον τρόπο…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου