Υπέγραψε για τη συμμετοχή του Δήμου Φυλής στην Αμφικτυονία αρχαίων πόλεων ο Παππούς

Ο Χρήστος Παππούς υπογράφει το Πρωτόκολλο της Αμφικτυονίας αρχαίων πόλεων
Ο Δήμαρχος Φυλής (αριστερά) με τους υπόλοιπους Δημάρχους στην καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με το Δήμαρχο Φυλής, τη σύζυγό του Ντίνα, τον Γενικό Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Φυλής Σπύρο Μπρέμπο
Ο οικοδεσπότης της συνάντησης και Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης με το Σπύρο Μπρέμπο και τον Αργύρη Αργυρόπουλο στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης
Το πρωτόκολλο ίδρυσης της Αμφικτυονίας Αρχαίων Πόλεων υπέγραψε, μαζί με εκπροσώπους της UNESCO, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, του Συνδέσμου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Υπουργείων, Περιφερειών και Δήμων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Η υπογραφή του πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε, στη διάρκεια επίσημης τελετής, που φιλοξενήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαρτίου 2016 στον συμβολικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Σκοπός της συνεργασίας είναι, όπως ανέφερε ο εμπνευστής της και Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, η συσπείρωση της αυτοδιοίκησης με στόχο την τουριστική προβολή της χώρας. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Ζου Ξιάο Λι όχι μόνο γιατί συμβάλει στην προσπάθεια προσέλκυσης κινέζων τουριστών, αλλά γιατί η Κίνα έχει ήδη δημιουργήσει δίκτυο αρχαίων κινεζικών πόλεων και διαθέτει σχετική εμπειρία.
Το μήνυμα της πρωτοβουλίας πέρασε με το δικό του μοναδικό τρόπο ο Ηλίας Ψινάκης. «Μπήκαμε σε αυτό το τριπάκι, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να σκίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τη βεβαιότητα ότι η Αμφικτυονία μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος της χώρας και στην προβολή του τουριστικού της προϊόντος εξέφρασε χαιρετώντας τη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στη μοναδικότητα του Μαραθώνα, ο οποίος θα αποτελέσει την έδρα της Αμφικτυονίας αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Τη στήριξή του εξάλλου εξέφρασε ο κι ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Γιώργος Πατούλης.
Από πλευράς Δήμου Φυλής παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος, ενώ το Δήμαρχο συνόδευσαν η σύζυγός του Ντίνα Παπαδήμα και η κόρη του Ευαγγελία.