Survivor για πιτσιρικάδες η βάπτιση του εγγονού του Γιώργου Κρητικού











Ο Γιώργος Κρητικός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οικογενειάρχη. Με τη στήριξη της μητέρας του, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, δημιούργησε την οικογενειακή επιχείρηση που σήμερα διευθύνουν τα παιδιά του.
Το μυστικό της πετυχημένης επαγγελματικής του πορείας ήταν η συνέπεια και η σκληρή δουλειά. Κάτι που άφησε παρακαταθήκη στα παιδιά του, που συνεχίζουν με τις ίδιες αρχές.
Αρχές που τηρήθηκαν, απαρέγκλιτα και στο …χαρμόσυνο γεγονός της βάπτισης του εγγονού του Γεωργίου-Νικολάου. Έκπληκτοι οι προσκεκλημένοι που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 23 Ιουλίου 2017 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας διαπίστωσαν ότι η βάπτιση είχε «θέμα» την …οικοδομή και τις δραστηριότητές της. Ο στολισμός, οι μπομπονιέρες και τα αναμνηστικά συνδυάστηκαν αρμονικά  με δομικά υλικά, χωματουργικά μηχανήματα και εργαλεία, δηλαδή με το αντικείμενο δραστηριότητας της οικογενειακής επιχείρησης.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και το κοστούμι του νεοφώτιστου, που, παρά την κομψότητά του, παρέπεμπε σε στολή εργασίας. Άλλωστε, όπως συμβαίνει στην οικογένεια Κρητικού, ο Γεώργιος- Νικόλαος (γιος του Νίκου), παράλληλα με τις σπουδές του, θα βρεθεί, σύντομα, επάνω στα μηχανήματα. Γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί το καμάρι του παππού του με τον οποίο είναι αχώριστοι. Τον ακολουθεί παντού και βολεύεται μια χαρά στην αγκαλιά του.
Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο Γιώργος Κρητικός θα είναι και μαζί του αυστηρός, όπως με τα παιδιά του. Γιατί παρά την αδυναμία που τους τρέφει, ήταν πάντα απόλυτος στο θέμα του σεβασμού, αξιώνοντας αυτό που και ο ίδιος παρείχε πλουσιοπάροχα στην αείμνηστη μητέρα του, την οποία ουδέποτε αποχωρίστηκε, μέχρι τη στιγμή που έκλεισε τα μάτια της.
Όσον αφορά στη βάπτιση, αποτέλεσε μια ευκαιρία για τον Γιώργο Κρητικό και την οικογένειά του μοιραστούν την οικογενειακή ευτυχία με συγγενείς και καλούς φίλους.
Ο Γεώργιος-Νικόλαος ήταν τύπος και υπογραμμός στις υποχρεώσεις του, με μοναδική εξαίρεση τη στιγμή της …κατάδυσης, όπου έχασε, δικαιολογημένα, την ψυχραιμία του, αλλά μόνο για λίγο. 
Έτσι μάλλον άδικα επιστρατεύθηκαν τρεις νονοί για να τον …τιθασεύσουν. Οι  Μαριάνα Λιβέρη και το ζεύγος Νικολίνας και Αθανασίου-Κωνσταντίνου Τομαρόπουλου είχαν πολύ εύκολο έργο καθώς ο μικρός είχε όρεξη μόνο για χάδια και κανακέματα, με τα οποία οι νονοί τον φιλοδώρησαν απλόχερα.
Εξερχόμενος της κολυμπήθρας ξαναβρήκε την αυτοπεποίθηση και το χαμόγελό του και άρχισε να παίζει με τη λοιπή πιτσιρικαρία, χρησιμοποιώντας τα παιγνίδια που τους χάρισε η …διοργάνωση, δηλαδή χωματουργικά μηχανήματα, σκαπτικά εργαλεία και όλα τα σχετικά. Αν μάλιστα το σεμινάριο συνεχιζόταν μερικές μέρες, σε συνθήκες …survivor, στην μάντρα των οικοδομικών υλικών της οικογένειας Κρητικού, τότε οι νεαροί, εκτός της εμπειρίας που θα αποκτούσαν για την οικοδομή και τα συναφή επαγγέλματα, θα γίνονταν και άριστοι μαθητές. (Ο νοών νοήτω, καθότι το κοινωνικό πείραμα έχει εφαρμοστεί από τον Γιώργο Κρητικό με επιτυχία σε άλλες περιπτώσεις).
Το ευτυχές γεγονός γιορτάστηκε δεόντως στην ταβέρνα ΧΡΥΣΟ ΒΑΡΕΛΙ της Φυλής, με καλεσμένο όλο το εκκλησίασμα. Παρόντες, εκτός από τους συγγενείς και τους φίλους, όλοι οι συνάδελφοι του Γιώργου Κρητικού στη δημοτική ομάδα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, με επικεφαλής τον ίδιο, αλλά και ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Φυσικά ο Γιώργος δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για την παρουσία τους και ως γνήσιος τζέντλεμαν να τους περιποιηθεί προσωπικά.
Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι, με εκλεκτό φαγητό, ποτό αλλά και χορό, στον οποίο ενέδωσαν και ο Δήμαρχος με τη γυναίκα του Ντίνα.
Φεύγοντας οι προσκεκλημένοι ευχήθηκαν στο Γιώργο Κρητικό να συνεχιστούν τα ευτυχή γεγονότα για τον ίδιο και την οικογένειά του, κάτι απολύτως βέβαιο, γιατί ακολουθούν ο Αντρέας και η Λίτσα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…  
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το μυστήριο της βάπτισης και το κάλεσμα 










































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου