Συγκίνηση για Γιώργο Αναπλιώτη και χαρά για τη νησιώτικη Στέγη στην Βασιλόπιτα του ΑΙΓΕΑ



Με απολογισμό έργου για τη χρονιά που πέρασε, συγκίνηση για την απώλεια του τέως αντιπροέδρου του Γιώργου Αναπλιώτη αλλά και πολλά σχέδια για το 2018 έκοψε, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο ΑΙΓΕΑΣ, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων. 

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αφού ευχήθηκε σε όλους «καλή χρονιά υγεία δύναμη αγάπη ελπίδα και τύχη» ανακοίνωσε πως το 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Στέγης του ΑΙΓΕΑ και παρέδωσε στην πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού «Ο ΑΙΓΕΑΣ» κ. Ιωάννα Καμπόλη το φάκελο με τα σχέδια και το απόσπασμα του προϋπολογισμού του Δήμου Φυλής για το 2018, στο οποίο προβλέπεται η συγκεκριμένη δαπάνη. 
«Πέρσι είχα δώσει μια υπόσχεση πως το 2018 θα είναι για το Δήμο μας η χρονιά του πολιτισμού. Ήδη όπως γνωρίζετε το κτίριο των Ηπειρωτών κατασκευάζεται, για το κτίριο της Γρίζας θα έχουμε σε λίγες μέρες το διαγωνισμό και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παραδώσω τα σχέδια μαζί με απόσπασμα του προϋπολογισμού του Δήμου, του κτιρίου του Αιγέα, που θα γίνει στο πρώην Περνερί και είναι γεγονός» είπε καταχειροκροτούμενος ο Χρήστος Παππούς. 
Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο Δήμαρχος Φυλής ανακοίνωσε πως η Στέγη του ΑΙΓΕΑ θα «ονομαστεί Γιώργος Αναπλιώτης γιατί τιμούμε τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς έδωσαν τα πάντα, την υγεία τους και στο τέλος την ίδια τους τη ζωή τους για να αναβαθμιστεί ο πολιτισμός στην περιοχή μας». Ο Χρήστος Παππούς περιέγραψε το κτίριο που θα κατασκευαστεί και λέγοντας πως θα είναι ένα πραγματικό νησιώτικο σπίτι, εξέφρασε την ελπίδα το 2019 ο σύλλογος να κόψει την πίτα του στη νέα του Στέγη. Τέλος ο Δήμαρχος αφιέρωσε το κομμάτι της βασιλόπιτας που έκοψε «στους κατοίκους και τον Δήμαρχο του Καστελόριζου, του πιο απομακρυσμένου νησιού της Ελλάδος, με το οποίο ο Δήμος Φυλής έχει αδελφοποιηθεί».

Ιδού τι ακριβώς είπε:


«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για τη στέγη του συλλόγου. Ήταν ένα όνειρο πολλών ετών που τώρα φαίνεται ότι υλοποιείται», είπε συγκινημένη η πρόεδρος του ΑΙΓΕΑ Ιωάννα Καμπόλη. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα κάλαντα της Σάμου τα οποία έψαλλαν τα παιδιά από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Η πρόεδρος του ΑΙΓΑΙΑ Ιωάννα Καμπόλη αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους, ευχήθηκε σε όλους υγεία, εξέλιξη και ανάπτυξη, έκανε ένα σύντομο απολογισμό έργου για τη χρονιά που πέρασε και αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη του τέως αντιπροέδρου και ιδρυτικού μέλους του ΑΙΓΕΑ Γιώργου Αναπλιώτη. 

Η βραδιά έκλεισε με πολύ χορό, γλέντι και παραδοσιακό τραγούδι με τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου να ανοίγουν το χορό, ξεσηκώνοντας τους πάντες στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων στην οποία φιλοξενείται ο σύλλογος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου