Ο ιερός δεσμός του Δήμου Φυλής με το ακριτικό Καστελόριζο και ο Σπύρος Χρυσικόπουλος




Η τιμητική διάκριση του υπεραθλητή μας Σπύρου Χρυσικόπουλου από τον Κολυμβητικό Σύλλογο ΤΡΙΤΩΝΑ στάθηκε αφορμή για να αναφερθεί ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στον Ιερό δεσμό που συνδέει τον Δήμο Φυλής με το Καστελόριζο, καθώς είναι αδελφοποιημένοι Δήμοι από το 1996. 

Πιο συγκεκριμένα συνδέθηκαν με επίσημο πρωτόκολλο στις 6 Ιουνίου 1996, όταν ο αείμνηστος Δήμαρχος Φυλής Νίκος Λιάκος ανέλαβε την πρωτοβουλία αδελφοποίησης του τότε Καποδιστριακού Δήμου Φυλής με τη Νήσο Μεγίστη, δηλαδή με το Καστελόριζο. Το σχετικό πρωτόκολλο που υπεγράφη ανάμεσα στους δύο Δήμους προέβλεπε συνεργασία για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. 

Έτσι όταν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της Βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος κλήθηκε από την Γραμματέα του Κολυμβητικού Συλλόγου Κατερίνα Χλίβα, προκειμένου να τιμήσει τον υπεραθλητή του ΤΡΙΤΩΝΑ Σπύρο Χρυσικόπουλο για το κατόρθωμά του στον Τορωναίο Κόλπο όπου πέτυχε να διανύσει τον τετραπλό διάπλου σε περίπου 36 ώρες (για λεπτομέρειες ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ), ενώ τώρα κάνει σκληρή προετοιμασία για τον επόμενο στόχο που είναι ο διάπλους Ρόδος – Καστελόριζο, ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε στη σχέση που συνδέει τους δύο τόπους.


«Με τον Δήμο Καστελόριζου είμαστε αδέλφια και μάλιστα τον Σεπτέμβρη βρεθήκαμε εκεί για την 74η επέτειο από την απελευθέρωση του με τον Αντιδήμαρχο Χασιάς Σπύρο Μπρέμπο και την Πρόεδρο Ελένη Λιάκου» τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος επεσήμανε ότι τότε είχαν προσφέρει φαρμακευτική ύλη στο Περιφερειακό ιατρείο (για λεπτομέρειες  ΚΛΙΚ ΕΔΩ) και τώρα ο Δήμος Φυλής ετοιμάζεται να δωρίσει στο Δήμο Καστελόριζου ένα απορριμματοφόρο που το έχει «μεγάλη ανάγκη».


«Γιατί όταν λέμε ότι στηρίζουμε τα ακριτικά μας νησιά, πρέπει να το εννοούμε!» υπογράμμισε ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει επίσης αναφέρει πως στη διαδρομή από Ρόδο για Καστελόριζο που κράτησε τεσσεράμισι ώρες η σκέψη του βρέθηκε στον Σπύρο και στο δύσκολο εγχείρημα του.


«Σπύρο θα είμαστε εκεί, για να σε στεφανώσουμε» κατέληξε ο Δήμαρχος, προσφέροντας στον Σπύρο Χρυσικόπουλο την τιμητική πλακέτα του «Τρίτωνα». 

Δείτε τη στιγμή της βράβευσης του Σπύρου Χρυσικόπουλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου