Καχυποψία για την αποχώρηση του παπα Δημήτρη, στη Χασιά

Ο παπα Δημήτρης στα εγκαίνια
του Ιερού Ναού, τον περασμένο
Δεκέμβρη, όταν είχε κατέβει και
η εικόνα της Μονής Κλειστών
Κεραυνό εν αιθρία αποτέλεσε για τη Χασιά η είδηση της αποχώρησης από την Ενορία, του λαοπρόβλητου εφημερίου πατρός Δημητρίου Παναγακόπουλου, μετά από ευδόκιμη διακονία 28 ετών. Το νέο ανακοίνωσε ο ίδιος στους ενορίτες του, την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προκαλώντας τα αγωνιώδη ερωτήματά τους, για τους λόγους της αποχώρησής του. 

Στη λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο προφίλ του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο facebook, ΚΛΙΚ 1 αναφέρονται, επί λέξει, τα εξής: 
«Μια δύσκολη και ιδιαίτερα ψυχικά επίπονη προσωπική απόφαση έμελε να διαχειριστεί ο εδώ και πολλά έτη καταξιωμένος ιερέας της Χασιάς π . Δημήτριος Παναγακόπουλος. Αμέσως μετά την σημερινή Θεία Λειτουργία απευθυνόμενος προς το ποίμνιο του τόνισε την διάθεση του να μετακινηθεί σε άλλη ενορία, δίνοντας την δυνατότητα στον εαυτό του να ξεκουραστεί μα συνάμα και να διακονήσει σε άλλο ενοριακό μετερίζι την εκκλησία του Χριστού. Το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας έδειξε την συγκίνηση και την μεγάλη αγάπη στο πρόσωπο του πατρός Δημητρίου. Οι εναγώνιες ερωτήσεις καθώς και οι ευχές για την καλή συνέχεια και οι ευχαριστίες για ότι έχει προσφέρει σε αυτά τα 28 έτη παρουσίας του, ήταν μια μικρή ανθοδέσμη ευγνωμοσύνης από τους ενορίτες προς το πρόσωπο του». 
Όμως για τον κόσμο τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Κι αυτό γιατί, με την αποχώρηση του ιερέα επαληθεύτηκε πλήρως, η έντονη φημολογία περί απομακρύνσεώς του, που είχε αναπτυχθεί τον περασμένο Απρίλιο, μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την άρνηση της Μονής Κλειστών να παραδώσει στους ενορίτες της Φυλής την εικόνα για το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που διοχέτευαν αυτές τις πληροφορίες η απόφαση του παπα Δημήτρη να ταχθεί στο πλευρό των ενοριτών του είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τη Δημοτική Αρχή και τη Μητρόπολη. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή για να διασκεδάσει αυτές τις φήμες, φρόντισε να τιμήσει τον παπα Δημήτρη κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, στις 15 Αυγούστου, 2013. ΚΛΙΚ 2

Από τη βράβευση του παπα Δημήτρη, στις 15 Αυγούστου, 2013, στο πανηγύρι της Χασιάς
Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν από μερικές ημέρες τοποθετήθηκε, ξαφνικά, ως «συνεφημέριος» του παπα Δημήτρη, στη Χασιά, ο μέχρι τότε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Άνω Λιοσίων, πατήρ Νικόλαος Κοτίνης. Μάλιστα στο προφίλ του Ιερού Ναού φωτογραφίζονται μαζί σε εκκλησάκι της Πάρνηθας, στις 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο μέρες πριν ο παπα Δημήτρης ανακοινώσει την απόφασή του, με τη λεζάντα «Ο ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΥΝΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ». ΚΛΙΚ 3


Μόνο που το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου, ο πατήρ Νικόλαος Κοτίνης είχε συστήσει στην εκδήλωση για την κοπή τηςπίτας του Συλλόγου Πανοράματος Άνω Λιοσίων, ως συνεφημέριό του, αλλά στην Ενορία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου,τον πατέρα Αλέξανδρο Γουδέλη.

Από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Συλλόγων Πανοράματος και Γονέων του 5ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων, την 1η Φεβρουαρίου, όπου ο πατήρ Νικόλαος Κοτίνης (αριστερά), σύστησε ως συνεφημέριό του στον Αη Γιάννη το Θεολόγο 'Ανω Λιοσίων,
τον ιερέα Αλέξανδρο Γουδέλη (δεξιά)
Τι μεσολάβησε μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο ώστε να βρεθεί «συνεφημέριος» στη Φυλή ο πατήρ Νικόλαος και να αποχωρήσει ο παπα Δημήτρης; Θα μας εξηγήσει κανείς; Γιατί, ούτως ή άλλως θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους ενορίτες της Χασιάς, που ετοιμάζονται, για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα χρόνο για κινητοποιήσεις. Αυτή τη φορά για να αποτρέψουν την αποχώρηση του ιερέα με τον οποίο έχουν ταυτισθεί, ψυχικά, τα τελευταία 28 χρόνια.

2 σχόλια: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Μετά τον παπα Αναστάσιο ήρθε η σειρά του παπα Δημήτρη, οποίος διαφωνεί με τον Σουλεϊμάν απομακρύνεται με το πρόσχημα της αναβάθμισης, παλιά μεθοδολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχος δεν ξερετε τι σας γινετε η απλα αδιαφορειτε. Σας παρακαλω απαντηστε μου, γιατι ημονη κλειστων αρνηθικε να δωσει την εικονα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή